Sosyal medya çekiliş

Sosyal medyada çekiliş yapmak yasal mı?

Sosyal medya platformları her geçen gün daha çok sosyal yaşamın ve iş dünyasının ayrılmaz parçası halinde gelmektedir. … Şirketlerce ve sosyal medya fenomenlerince büyük yatırımlar yapılan ve karşılığı nakit olmayan sosyal medya çekilişleri, kural olarak Milli Piyango İdaresinin sorumluğuna ve iznine tabii kılınmıştır.

Kitap Çekilişi yasak mı?

Karşılığı nakit olmayan çekilişlere yönelik her türlü izin ve denetim yetkisi, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü'ne tanınmıştır. Dolayısıyla bir kişi veya kuruluşun sanal ortamda düzenleyeceği her türlü çekiliş, Yönetmelik kapsamında izne tabidir.

Noter huzurunda çekiliş nasıl yapılır?

İlk kurayı, talep eden, vekili veya kurumun yetkilisi çekebilir. İsmi ilk çekilen kişi, şeffaf kavanozdan çekiliş yaparak, kendisinden sonra kur'a çekecek olan ismi belirliyor. Bulunmayan üyelerin yerine noter veya personel çekiliş yapar. Bu şekilde kur'a sonuna kadar devam eder.

Instagram çekiliş şartları ne olmalı?

– Çekilişe katılanlar yorum kısmında en az üç arkadaşını etiketlemelidir. – Yorum kısmında etiketlenecek her farklı üç kişi yeni bir çekiliş hakkı kazandırır. – Etiketlenen kişilerin çekiliş sonuçlanıp, kazananlar açıklanana ve kazanan talihlinin ürünü teslim edilene kadar çekiliş postunda yayınlanması zorunludur.

Instagramda cekilis yasak mi?

Milli Piyango İdaresinden izin almadan çekiliş yapmak, 320 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 41'inci Maddesi ve buna istinaden hazırlanan yönetmeliğe (knop) göre suç teşkil ediyor. İzinsiz çekiliş yapan 16 Instagram fenomeni ifade vermeleri için emniyete çağırıldı.

Çekiliş düzenlemek suç mu?

MADDE 8 – (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki piyangolarla ilgili olarak aşağıda belirtilen fiil veya davranışlarda bulunulması yasaktır: a) İdareden izin almadan piyango düzenlemek. b) İdarenin yazılı onayını almadan kampanya veya çekiliş tarihini ertelemek ya da iptal etmek.

Çekiliş yapmak için ne gerekli?

İzin verilebilmesi için gerekli bilgi ve belgelere ilişkin dökümanlar,

  1. 1 – Dilekçe örneği.
  2. 2 – Ticari amaçlı piyangolar için açıklamalar.
  3. 3 – Dilekçeye ek belgeler.
  4. 4 – Yardım amaçlı piyangolar için açıklamalar.
  5. 5 – Teminat mektubu örneği.
  6. 6 – 320 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 41'inci maddesi.