Pratik irmik tatlısı

İrmik ile neler yapılabilir?

İrmikli Tatlılar – İrmik İle Yapılan Tatlı Tarifleri

  1. Klasik Şekerpare.
  2. Parmak Tatlısı
  3. İstiridye Tatlısı
  4. Haşhaşlı İrmik Tatlısı
  5. Çikolatalı İrmik Helvası
  6. İrmik Topları
  7. Melisa Tatlısı
  8. Ay Tatlısı

En kolay sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Pratik Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye dökün irmiği ve şekeri ekleyin ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  2. Kaynayınca margarini ve vanilyayı ekleyin. Dolapta bekletin. Afiyet olsun.

16-Mar-2013

Fırında irmik tatlısı nasıl yapılır?

1,5 su bardağı elenmiş un, 9 yemek kaşığı irmik ve 1 paket kabartma tozunu sırasıyla ekleyin. Ardından güzelce karıştırın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve tatlı harcını kalıba aldıktan sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlıyı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.

Sütle yapılan irmik tatlısı nasıl yapılır?

1 litre soğuk sütü bir tencereye boşaltın. 10 yemek kaşığı şeker ve 9 yemek kaşığı irmiği ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

İrmik tatlısına ne yakışır?

Petibör bisküvi veya yulaflı bisküvi ile hazırlayabileceğiniz irmik tatlısını hindistan cevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz. Klasik tariflerden sıkılanlar için, nefis bir önerimiz var. İç harcı kakaolu kek, ceviz ve tarçın ile hazırlanan dolgulu irmik tatlısı, şerbetli bir tatlıdır.

Kakaolu sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Kakaolu Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kakao ve tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım, koyulaşana kadar kaynatalım.
  2. Sonra ocağın altını kapatalım tereyağını ekleyip iyice karıştırıp dökeceğimiz kabı ıslatıp yarısını döküp, diğer yarısına kakaoyu karıştırıp onu da dökelim.
  3. Soğumaya bırakalım.

07-Oct-2017

Iki renkli irmik tatlısı nasıl yapılır?

İki Renkli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri koyup güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altını açın.
  2. Sürekli karıştırarak, göz göz olup kaynamaya başlayana dek pişirin.
  3. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve içine tereyağı ile vanilini ekleyin ve mikserle 2 dakika kadar çırpın.