Kadına şiddete çözüm önerileri

Kadına yönelik şiddete karşı neler yapılmalı?

Bunun yanı sıra şiddete uğrayan kadın Şiddet Önleme ve İzleme Merkezine başvurabilir. Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı'na başvurabilir. 183 kadının bulunduğu yere polis gönderiyor. Polis şiddet gören kadını bulunduğu yerden alıyor.

Şiddete uğradım ne yapmalıyım?

Şiddete uğradığınızda, size en yakın karakola, jandarma komutanlığına, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne (ŞÖNİM), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne, cumhuriyet başsavcılığına, kaymakamlığa/valiliğe, aile mahkemesine, belediyelere ve kadın örgütlerine başvurabilirsiniz.

Aile içi şiddette ne yapılır?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan ALO 183 hattı, şiddete uğrama tehlikesi olan ya da uğrayan ve desteğe ihtiyacı olan kişilere hukuki, psikolojik ve ekonomik alanda danışmanlık sunar. Aynı zamanda yararlanabilecekleri diğer hizmet kuruluşları hakkında bilgi verir.

Kocası tarafından dövülen kadın ne yapmalı Diyanet?

“VURURSA SUÇLAYICI KONUŞMA, ORADAN UZAKLAŞ Akşam mesela sevdiği şeyleri yaptınız, çayın yanında sakince konuşun.” 'Şiddet gördüğümde ne yapmam gerekir' diye soran kadına ise “Vurursa tepki vermeyin, oradan uzaklaşın. Odanıza çekilin. 'Nasıl istiyorsan öyle yapayım' diye olayı örtmeye çalışın, ama uygun zamanda açın.

Ailede şiddete maruz kalan ne yapmalı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan ve desteğe gereksinimi olan kişilere psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.

Aile içi şiddetin cezası nedir?

Şiddet uygulayan hakim tarafından verilen kararlara aykırı davranırsa hakim 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsinde tutulmasına karar verir. Kişi tedbir kararına aykırı davranmaya devam ederse toplamda 6 ayı geçmemek üzere her defasında 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsine karar verilir.

Sürekli şiddet gören kadın ne yapmalı?

Şiddet gören kadınlar, doğrudan Cumhuriyet Savcılığı nezdinde de şikayetçi olabileceği gibi, İl ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, belediyelerin veya baroların Kadın Dayanışma Merkezleri, Mor Çatı gibi çeşitli kadın örgütlenmelerinden yardım isteyebilir veya Alo 183'ü arayabilirler.