Havuz operatörlüğü sınav soruları ve cevapları

Şişme havuzun yosun tutmaması için ne yapmalı?

Havuzdaki yosunları temizlemek için en etkili yöntemlerin başında klor geliyor. Havuz suyuna klorla yapılan şoklama sonrasında giderek azalan klor kullanımıyla suyun dengelenmesi sağlanırken bir yandan da havuzdaki yosunlardan kurtulabilirsiniz.

Klorlu havuza kaç saat sonra girilir?

Havuzlara klor uygulaması manuel yapılacaksa, akşamları verilmeli ve kimyasal atıldıktan sonra havuz en az 4 saat çalıştırılmalıdır.

Havuz motoru günde kaç saat çalışmalı?

Pompa günde kaç saat çalışmalı? Hava şartları, kullanım yoğunluğu ve kirlilik durumuna bağlı olarak çalışma süreleri değişebilir. Eğer filtrasyon sistemi yukarıdaki hesaplanan sirkülasyon hızına uygun ise, villa havuzlarda yazın günde 10-12 saat çalışmalıdır. Ortak havuzlar günde 24 saat çalışmalıdır.

Havuz boş bırakılır mı?

Sezon bitiminde açık yüzme havuzlarının boşaltılmaması gerekir. Boşaltılmayan havuzun iç yüzeyi ve yapısı içindeki su sayesinde daha iyi korunur. Hava şartlarından ve birçok etkenden dolayı yabancı, sert cisimler boş havuza zarar verebilir. Bu gibi durumlarda havuz kaplaması zarar görebilir.

Suyun yosun tutmaması için ne yapmak lazım?

Her koşulda su depoları altı ayda bir ve devamında periyodik olarak temizlenmelidir. Böylelikle bakteriye bağlı yosun oluşumunun önüne kısa sürede geçebiliriz. Yosun çıkan depoda yılda bir kez komple tesisat temizliğinin de yaptırılmasında büyük fayda bulunmaktadır.

Havuza ne kadar yosun önleyici atılır?

YOSUN ÖNLEYİCİ VE PARLATICI: İlk dolumda 100m3 ' e 2lt, daha sonra 100m3'e haftada 0,5lt, suyla bir kovada karıştırılıp havuz yüzeyine atılır.

Klorlu Havuza girilir mi?

Havuz suları, klor başta olmak üzere sağlığımızı tehdit eden birçok kimyasalı içinde barındırır. … Uzun süre maruz kalınan klor, kanserojen riski taşır. Klorlu su, göz ile karaciğerde tahrişe sebep olur. Boğazda daralmaya, akciğerde ödem oluşmasına neden olarak solunum güçlüğüne yol açar.