Gül reçeli hangi güllerden yapılır

Gül; Isparta yöresine ait hoş kokulu bir çiçektir. Gül reçeli sadece kokulu güllerden yapılır, buna dikkat edilmesi gereklidir. Gülün çok fazla kullanıldığı alanlar vardır. Kozmetikten tutunda reçeline kadar.Oct 22, 2021

Gül reçeli hangi yöreye aittir?

Gül reçeli , Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Geleneksel Isparta mutfağında mutfağında bulunur.

Kuru Gülden reçel olur mu?

Kuru gül reçeli yapılışı: Kuru gül yapraklarını öncelikle bir sudan geçirin. Gül yapraklarını biraz beklettikten sonra tencere içerisine su ekleyerek içine toz şekeri ilave edin. Ocağın altını açın ve toz şeker su içerisinde eriyene kadar karıştırın. Daha sonra kuru gül yapraklarını su içerisine ilave edin.

Gerçek gül reçeli nasıl yapılır?

Gül Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Gül reçeli yapımı için gül yaprakları ayıklanıp yıkanır.
  2. Şekerle karıştırılıp bir gece bekletilir. Kendi suyu çıkacaktır.
  3. 2 bardak su eklenip 15 dk kaynatılır.
  4. Limon suyu eklenip 15 dk kadar daha kaynatılır.
  5. Koyulaşınca altı kapatılır.
  6. Sıcakken kavanoza koyulup ters çevrilir.

May 25, 2015

Hangi çiçekten reçel yapılır?

Reçeli yapılan çiçeklere gül, erguvan, hanımeli, lavanta, leylak, yasemin, fulya, nilüfer, mürver, menekşe, akasya, gelincik, ebegümeci, mor salkım örnek verilebilir. Aynı zamanda çeşitli meyvelerin çiçekleri de reçel yapımı için elverişlidir.

Güneşte gül reçeli nasıl yapılır?

Kaynak, Kaynak2 Bizde de tatbik edilen ve bazıları için en güzel gül reçeli tarifi olan güneşte gül reçeli usulünde gül yaprakları limon tuzu ve az şekerle ovalanıp üzerine su ilavesiyle kavanozlanıp, güneşte bekletilir. Bir ay sonra tülbentten süzülüp şişelenen gül suyu sade veya şeker ilavesi ile kullanılabilir.

Yabani gül reçeli nasıl yapılır?

1 kg meyve, 1-1,5 kg şeker, 1 bardak su….

  1. Meyveyi hazırlayın.
  2. Ayrı bir kapta şekerli suyu kaynatın. Çözünmesini bekleyin.
  3. Meyveyi şeker şurubuna koyun ve kaynatın. 12 saat kenara koyun.
  4. Meyveyi yaklaşık 15 dakika tekrar ısıtın. 12 saat daha ayırın.
  5. Reçeli, meyve camsı olana kadar yaklaşık 20-30 dakika yeniden ısıtın.

Gül kurusundan reçel nasıl yapılır?

Yıkanan gül yapraklarını süzüp kuruttuktan sonra bir tencereye alın ve üzerine şeker ekleyin. Bir gece tencerede kapağı kapalı olarak bekletin. Bunları yaptıktan sonra tencereyi ocağa alın ve 2 su bardağı su ekleyin ve kaynatmaya başlayın, şekerler eriyinceye kadar kaynatma işlemine devam edin.