Damar tıkanıklığına iyi gelen yiyecekler

Tıkanan damarları ne açar?

Damar tıkanıklığının giderilmesi için damar açıcı bitki ve gıdalar tüketilmelidir. Özellikle kepekli tahıl, yulaf ezmesi ve fasulye tüketimi de arttırılmalıdır. Yüksek lif oranına sahip olan besinler kötü kolesterolü düşürür. Kötü kolesterolün düşmesi ile birlikte damar tıkanıklığı gibi sorunlar da ortadan kalkar.

Vücuttaki damarları ne açar?

En İyi Damar Açıcı Bitkiler

  • Zencefil.
  • Sarımsak.
  • Zerdeçal.
  • Yaban Mersini.
  • Keşişkülahı

Damarlar doğal yolla nasıl temizlenir?

Biberiye, zencefil, sarımsak, soğan, kırmızı pancar, limon, greyfurt, yeşil çay, ısırgan otu, maydanoz, kuşburnu, ev sirkesi, elma ve nar kan ve damarları temizler.

Limon suyu kalp damar açar mı?

C vitamini deposu limon, kalbe iyi geliyor. … Hazırlayacağınız kürü toplamda 18 gün düzenli kullanarak şu etkileri görmeniz mümkündür: Kalp damarlarını açar. Kalbi besleyen damar ve yolların tıkanmasını engeller. Damarlarda plak oluşumunu ve yağ bağlamasını önler.

Tıkalı kalp damarları hangi bitkiler açar?

Damar tıkanıklığına iyi gelen 8 bitki

  • Damar tıkanıklığına iyi gelen bitkiler.
  • 1- Sarımsak. Sarımsak, arterlerdeki plak birikimini önleyebilir ve tedavi edebilir. …
  • 2- Karnıyarık otu. …
  • 3- Guggul. …
  • 4- Bahçe alıcı …
  • 5- Keşişkülahı …
  • 6- Zerdeçal. …
  • 7- Zencefil.

Damar tıkanıklığı nasıl geçer?

Kalp damarı tıkanıklığı iki yöntemle açılır. Birinci yöntem pıhtı eritici ilaçların damar yoluyla verilmesi. Başarı şansı düşük olduğu için, acil anjiyo laboratuvarı ve ekibinin olmadığı durumlarda yapılır. İkinci ve etkin yöntem ise tıkanan damarın acil kalp anjiyosuyla belirlenip anjiyoplasti ve stentle açılması.

Damar temizlemek için ne yapmalı?

İşte damarları temizleyen 10 yiyecek…

  1. AÇAİ ÜZÜMÜ Özellikle kolesterolü düşüren bu meyve kan akışını dengeler ve bu sayede kalp için çok faydalı bir hale geliyor.
  2. TARÇIN. Antioksidan deposu olan tarçın, kandaki şekeri düşürür ve bu sayede damarlar için çok faydalıdır. …
  3. BADEM. …
  4. YULAF. …
  5. ZEYTİNYAĞI. …
  6. BROKOLİ …
  7. ZERDEÇAL. …
  8. YEŞİL ÇAY.