Bebeklerde 2 ay aşısı

2. ay aşıları kapsamında verem, rotavirüs, pnömokok ile karma aşı yapılmaktadır. Karma aşı difteri, tetanoz, boğmaca ve hib gibi hastalıklara karşı bebeklerin bağışıklık kazanması amacı ile yapılan bir aşı türüdür. Bebeklere yaptırılacak karma aşı, Sağlık Bakanlığı'nın aşı takviminde bulunmaktadır.27-Oct-2020

2 ay aşısı koldan mı bacaktan mı?

Hepatit B aşısının 1. dozu doğumdan hemen sonra yapılır. Bebek 1 aylık olunca 2. doz, 6 ayını doldurunca da 3. doz aşısı yapılır. Aşı, kol ya da bacaktan yapılır.

2 aylık bebek aşısı kaç tane?

2.ay Aşı Takvimi: Bebek rutin kontrolü sırasında bebeğinizin 3 farklı aşı olması gerekmektedir. Bunlar BCG (Verem aşısı), KPA ve 5'li karma aşı'dır. BCG, yani verem aşısı, tüberküloza sebep olan mikroorganizmaya bağışıklık sağlanması için uygulanır. Bazı bebeklerde aşı yapılan yerde ufak bir iz oluşabilir.

2 aylık bebeklerde aşı sonrası ateş ne kadar sürer?

Aşının içeriğinde zayıflatılmış virüs veya bakteriler vardır. Bu nedenle aşılama yapıldıktan sonraki 48 saat içerisinde bazı yan etkiler görülebilir. Bu yan etkilerin başınada ateş, kusma, aşı yerinde şişme, iştahsızlık, kas ağrıları, halsizlik ve uyku hali gelebilir.

2 ay yapılan aşı ateş yapar mı?

2. ay aşılarının ateş gibi bazı ufak yan etkileri olabilir. Ancak bu aşılar bebeğiniz için son derece güvenli aşılardır. Bu etkileri geçici olduğundan ve bu aşılar bebeğe zarar vermediğinden mutlaka yaptırılmalıdır.

2 ay aşısı nereden vurulur?

2 ay aşısı sağlık bakanlığı takvimde bulunan en önemli aşılar içerisinde yer alır. Özellikle hastalıkların önüne geçebilmek için büyük bir önlemdir. Bu aşı genel olarak omuz bölgesinde hangi klasik olarak gerçekleştirilir.

Verem aşısı iltihaplanır mı?

Verem aşısı yapıldıktan 6-8 hafta sonra aşı yerinde kabarma, daha sonra kabuklanma ve iltihap akması olmaktadır. 7-8 aylık olana kadar bu tablo devam eder ve en nihayetinde iz bırakarak aşı yeri iyileşir. Bu dönemde aşı yerine müdahale edilmemeli, temiz ve kuru tutulmalıdır.

2 ay aşısı huzursuzluk kaç gün sürer?

Kendilerini ifade edemeyen küçük bebekler, bu şikayetlerini huzursuzluk ile dışa vururlar. Bebekler bu sırada yaşlarına ve kilolarına uygun olan dozda analjezik, antipiretikler ile rahatlatılabilirler. Bu belirtilen 48-72 saat aralığında kendiliğinden düzelmektedir.