Ayvayı tereyağında nasıl pişirilir

Ayvalar çekirdekleri çıkarılıp resimdeki gibi dilimlenir. Bir tavaya tereyağ konur eriyen tereyağına ayvalar eklenip karıştırılır. Yumuşayana kadar arkalı önlü kızartılır . Kızaran ayvaların üzerine pekmez eklenip 5 dk kısık ateşte pişer ve kaymakla sıcak servis yapılır.Dec 25, 2016

Ayva tereyağında nasıl kavrulur?

Ayvaları yıkayıp soyup, dilerseniz küp küp, dilerseniz ince uzun olarak keselim. Genişçe bir tencereye tereyağını alıp erimeye başlayınca, doğradığımız ayvaları tencereye ekleyelim. Ayvalar yumuşayıp tereyağını emdiğinde, yaklaşık 20 dk kadar karıştıralım.

Öksürük için ayva nasıl yapılır?

Ayvamızın 4de 1ini küçük parçalara ayırıp cezveye koyalım üzerine suyunu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra ılıması için 3 dk bekleyelim içeceğimiz bardağın içine balı ekleyelim ve ılımış olan ayvamıza süzgeçten geçirip bardağa dökelim. Karıştırıp bekletmeden içelim. Hepinize şifa olsun.

Tereyağlı ayva neye iyi gelir?

Ayvanın inanılmaz faydaları saymakla bitmiyor.Tereyağında pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, uzun süre geçmeyen öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir. … Ayva varise karşı iyidir, yorgunluğu, bitkinliği giderir."

Ayva tavada nasıl pişirilir?

Ayva Tava Tarifi

  1. 1 / 2. Ayvayı küp küp doğrayın. Tereyağını kızdırın, ayvayı ekleyin. Diriliği gidene kadar soteleyin. 1 adet ayva.
  2. 2 / 2. Kalan malzemeleri de ekleyip 2 dakika daha kavurun ve servis tabağına alın. 1 çorba kaşığı file fındık.

Ayva pişirmek neye iyi gelir?

Ayva damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir, tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar. … Tereyağında pişirilen ayva; nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir.

Ayva nasıl pişirilir?

Ayvalar bir tencereye dizilir ve üzerine birer kaşık toz şeker dökülür. Tencerenin içine çubuk tarçın ve ayvanın çekirdekleri de eklenir. Ayvanın çekirdeklerinin eklenmesinin nedeni tatlının daha renkli olması. Tencereye ayvaların üzerini geçecek şekilde kaynar su dökülür ve bu şekilde ayvalar 25-30 dakika haşlanır.

Ayva suyu balgam söktürür mü?

Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir.”