Ayvalı et yemeği

Zeytinyağını geniş tabanlı ve mümkünse döküm tabanlı bir tencerede kızdırın. Dana kuşbaşı etlerini ekleyip yüksek ateşte mühürleyin. Sertlik derecesine göre sırasıyla; ayva, havuç ve kuru soğanları katıp yüksek ateşte soteleme işlemini sürdürün. Aromalarını bırakması için çubuk tarçın ve defne yaprağını ekleyin.Feb 4, 2019

Ayvalı kavurma nasıl yapılır?

Ayvaları yıkayıp kabuklarını soymadan iri küpler halinde doğrayın. Etin içine koyun ve tuz ilave edip sık sık karıştırarak kavurun. Et yağsız ise 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edin. İnce ekmek üzerine koyarak servis yapın.

Ayva ile neler yapılabilir?

Ayvadan neler yapılır?

  1. Ayva Reçeli.
  2. Ayva Tatlısı
  3. Ayva Marmelatı
  4. Ayva Kompostosu.
  5. Ayvalı Muhallebi.
  6. Ayvalı Kek.
  7. Ayvalı Tart.
  8. Ayvalı Kurabiye.

Ayva Tavası nasıl yapılır?

Salçayı ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirelim. Pişen etin üzerine ayvaları, nar ekşisini, karabiberi ve tuzu ilave edip, ayvalar yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar pişirelim. (Ayvaları ara ara kontrol edelim, çok fazla pişip dağılmasınlar.) Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Ayva kebabı nasıl yapılır?

Ayvanın yarısını 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Başka bir tencerede tereyağı ile domates ve diğer doğranmış sebzeleri kavurun. Sıcak suyu ve doğranmış ayvaları da ekleyip soteleyin. Etleri ve ayvalı karışımı fırında pişmiş yarım ayvanın içine doldurun ve servis yapın.

Ayva en güzel nasıl yenir?

Yıkanıp temizlenen ayvalar küp küp ince dilimler halinde kesilir. Bir meyva tabağına konulan ayva dilimlerinin üzerine taze limon sıkıldıktan sonra tuz ilave edilir. Ardından çatalla yenilir. Hem ayvanın faydasını artıracak hemde boğazınıza takılma problemi ile karşılaşmayacaksınız.

Ayva tatlısı yanına ne gider?

Ayvaların üzerine çekilmiş ceviz serpildikten sonra ve tatlı soğuduktan sonra servis yapılır. Ayva tatlısının yanında kaymak çok iyi gider, arzu edenler yanına kaymak koyarak servis yapabilirler.

Etli ayva yemeği nasıl yapılır?

Etli Ayva Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını bir tavada eritin. …
  2. Ayvaları sularını salıp çekene ve renkleri altın sarısı olana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Ayrı bir tencerede kuşbaşı etleri, sularını salıp çekene kadar pişirin.
  4. Ardından badem, kuru kayısı, toz şeker, tuz ve ayvaları, etlerin üzerine ekleyin.