Çırpılarak yapılan hamurlar

Çırpılarak yapılan hamurlarda kullanılan başlıca temel gereçler, un, yumurta ve şekerdir. Çırpılarak yapılan hamurlarda düşük proteinli ince öğütülmüş, yumuşak buğday unları kullanılmalıdır. Keklerde gluten kompleksinin oluşmasının istenmediği için ekstra unlar kullanılır. Gerekirse nişasta eklenebilir.

Çırpılarak hazırlanan hamurlarda kullanılan temel malzemelerin görevleri nelerdir?

Çırpılarak hazırlanan hamurlardan hazırlanan ürünlerin lezzetli ve gevrek olması amacıyla kullanılır. Bu amaçla genellikle çeĢitli margarinler, tereyağ ve sıvı yağlar kullanılır. Bu amaçla üretilmiĢ çeĢitli katı yağlar da (alba, biskin vb..) ticari mutfaklarda kullanılmaktadır. Çiğ kremada pastacılıkta çok kullanılır.

Özleştirilerek yapılan hamurlar nedir?

Özleştirilerek yapılan hamurlar çeşitli ürünlerin yapımında kullanıldığı gibi diğer bazı hamurların yapımında da temel yöntemdir. Özleştirilerek yapılan hamurlar katı ve sert hamurlardır. Bu hamurlarda buğday unu kullanılmaktadır. Bu tür hamurları diğerlerinden ayıran özellik, çok yoğrulmaları ve az sıvı istemeleridir.

Pişirilerek yapılan hamurlar nelerdir?

Pişirilerek yapılan hamur tatlıları, tulumba tatlısı, hanım göbeği tatlısı, vezir parmağı, bademli hurma tatlısı ve arap başı gibi tatlılardır. Tatlıların hazırlanması büyük özen ister. Bu tip tatlılara haşlama hamur tatlısı da denir.

Kıyılarak hazırlanan hamurlar nedir?

Bu hamurlara ayrıca altlık hamurları da denir. Kıyılarak yapılan hamurlardan çeşitli ürünler hazırlanırken ürünün özelliğine göre temel ve yardımcı gereçlerin kullanılmasına ihtiyaç duyulur. Ürünün hazırlanmasında kullanılan gereçlerin kalitesi ürünün de kalitesini etkiler.

Yumurta kek ve pastalarda hangi özelliği ile kullanılır?

Mesela kek, kiş, sufle gibi kabarması makbul olan hamur işlerinde yumurta kabartıcı görevi görür. Yumurtanın beyazını 90% oranında su oluşturur. Kekleri pişirirken de fırın sıcaklığı en az 150 derecedir ve bu da kekin iç sıcaklığının en az 120 derece olması demektir. Yani içine koyduğumuz yumurtadaki su buharlaşır.

Özleştirilerek yapılan hamurlar kaça ayrılır?

Özleştirilerek Yapılan Hamurların Tanımı Özleştirilerek yapılan hamurlar katı ve sert hamurlardır. Katı ve sert hamur yoğrularak yapılır. Bu tür hamurları diğerlerinden ayıran özellik, yoğrulmaları az sıvı istemeleridir.

Özleştirilerek hamur nasıl yapılır?

Yumurtalar kırılarak ortasına konur. Sıvı yağ ve 2–3 yemek kaşığı su eklenir ve yumurtalar karıştırılır, ortadan yanlara doğru, içine un alınarak yumurtaların unla da karışması sağlanır. Gerektikçe azar azar su eklenir. Çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlanır.