Çorluda yetişen meyveler

Meyvecilik de çok gelişmiş olup kavun, karpuz, üzüm ve çok miktarda erik, iğde, muşmula ve kiraz yetişir.

Çorluda ne ekilir?

Çorlu'da buğday, arpa, kanola ve ayçiçeğinden sonra son yıllarda lavanta ekimi de artmaya başladı.

Tekirdağ’da ne yetişiyor?

Tekirdağ'ın tarımsal üretimi, hayvansal üretiminden çok daha fazladır. Bitkisel üretimin en önde geleni buğdaydır. Bu ürünü sırasıyla ayçiçeği, kanola, arpa, silajlık mısır takip etmektedir. Hayvancılıkta büyükbaş, küçükbaş hayvanların yanı sıra tavukçuluk ve arıcılık ta yapılmaktadır.

Trakya bölgesinde hangi meyveler yetişir?

Trakya genelinde buğday, ayçiçeği, çeltik, arpa, şekerpancarı, danelik mısır, kuru soğan üretimi ile bağcılık önemli gelir kaynaklarındadır Bunun haricinde yulaf, domates, patlıcan, kabak, bezelye, bakla, semizotu, şeftali, kiraz, çilek, kestane ve üzüm gibi ürünler de bölgede yoğun olarak yetiştirilir.

Kırklareli hangi meyve yetişir?

Başlıca tarım ürünleri buğday, yulaf, mısır, fasulye, şekerpancarı, ayçiçeği ve kozadır. Sebze ve meyvecilik ileridir. Lahana, pırasa, taze fasulye, soğan, sarmısak, biber ve domates yetiştirilen başlıca sebze ürünleridir. Yetişen meyveler erik, elma, armut, şeftali ve kirazdır.

Çorlu tarım ürünleri nelerdir?

Başlıca tarım ürünleri arasında buğday, arpa, yulaf, mısır, ayçiçeği, şekerpancarı, kolza ve soğan yetişir. Sebze üretimi çok ilerlemiştir. Elde edilen domatesle bol miktarda patlıcan, kabak, bezelye, bakla, semizotu, tâze soğan ve sarmısak İstanbul'a sevkedilir.

Trakyada hangi ürünler yetişir?

Trakya bölgesindeki 958 882 hektar alanda sırasıyla buğday, ayçiçeği, arpa, çeltik, üzüm ve şekerpancarı üretimi yapılmaktadır. Bu ürünler bölgedeki toplam tarım arazisinin yaklaşık olarak %95'ine karşılık gelmektedir.

Tekirdağ’da hangi meyve yetişir?

Meyvecilik de çok gelişmiş olup kavun, karpuz, üzüm ve çok miktarda erik, iğde, muşmula ve kiraz yetişir.