Zeytin ağacına hangi ilaç atılır

ZEYTİNDE HALKALILEKE HASTALIĞINA KARŞI KULLANILAN İLAÇLAR:en iyisi,güçlüsü,”BAKIRLI” ilaçlardır.ama hangisi?bordobulamaçları,koruma bakır,sıvı göztaşı,sıvı bakırlar,hepsi kullanılabilir.ama benim tavsiyem “AGFESİN”ilacıdır. bu ilaçtan her 100 litre suya 175 grm koymak yeterlidir.fazla koymayın…21 Jan 2013

Zeytinlere ne zaman ilaç atılır?

İlaçlamanın mutlaka gerekli olması halinde, Zeytin pamuklu bitinin en uygun mücadele zamanı, sürgün uçlarında ilk pamuklanmalar görüldükten 10 gün sonra başlamak üzere çiçeklenme zamanına kadar olan dönemdir.

Zeytine hangi ilaç atılır?

Mart-Nisan aylarında havalar ısınmaya başlayınca zeytin güvesi zararlısının yaprak içindeki tahribatı başlar. Bunun için ağaçlara herhangi bir insektisit (böcek öldürücü atılmalıdır. Aynca mantari hastalıklara karşı hazır bakırlı ilaçlarla veya “bordo bulamacı” denilen ilaçla ağaçlar ilaçlanmalıdır.

Zeytine çiçekte ilaç atılır mı?

İlaçlama: Çiçek somakları belirginleştikten sonra, çiçekler açmadan önce, yapılmalıdır. Bakanlık tarafından tavsiye edilen ilaçlar ve dozları kullanılır. Üreticilerimiz üretici kayıt defterlerini en yakın il ve ilçe müdürlüklerinde alarak kullanacakları zirai ilaçları bu deftere yazdırmaları gerekir.

Ağustos ayında zeytine hangi ilaç atılır?

AĞUSTOS. Zeytinliklerde sulama ve yabani ot mücadelesine devam edilir. Zeytin sineği ve ağaç kurduna karşı mücadele için eğer gerek varsa yapraktan potasyum nitrat ve üre verilebilir.

Zeytin sineği ilacı ne zaman atılır?

Tuzaklarda yakalanan ergin sayılarının artmaya başladığı temmuz–ağustos aylarında yapılan vuruk kontrollerinde, salamuralık çeşitlerde % 1, yağlık çeşitlerde ise %6-8 vuruk saptandığında, zehirli yem kısmi dal ilaçlaması veya kaplama ilaçlama şeklinde yapılmalıdır.

Bordo bulamacı hangi aylarda yapılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Zeytin ağacının altına ne ekilir?

Bol suyu sever. Bu nedenle su kenarlarında en çok yetişir” dedi. 12 milyonun üzerinde zeytin ağacının bulunduğu Edremit Körfezi'nde zeytin sineği zararlısını doğal yoldan durduracak çözümün kekik olduğunu ifade eden Ulusoy, zeytin tarlalarında mutlaka kekik ekilmesi gerektiğine vurgu yaptı.