Yonca verimi nasıl artırılır

Yağmurlama sulama süresine dikkat ederek toprakta katman oluşmasına engel olmak tohumların çimlenmesinde önemli rol oynuyor. Çimlendirme sulamasının ardından toprak altı damla sulamaya geçmek yoncada daha hızlı gelişim sağlıyor. Toprak altı damla sulama ile ürün gelişimi homojenleşerek biçim verimi artıyor.

Yonca biçiminden sonra hangi gübre atılır?

Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor. Her biçim arasında da dekara 10 kg klasik amonyum sülfat gübre uygulaması yapılıyor. Toprak altı damla sulama ile gübreleme gerekli olduğu zamanlarda kolaylıkla uygulanabiliyor.

1 dönümden ne kadar yonca elde edilir?

Ortalama dekara yaş ot verimi 10-12 ton, kuru ot verimi ise 1.8-2.2 tona yaklaşmaktadır.

Yonca ya gübre ne zaman atılır?

Yonca gübrelemesi; Bu işlem sonbahar döneminde yapılması gerekmektedir. Ekimden sonraki ikinci ve üçüncü yıllarda dekar başına 2 ton yanmış çiftlik gübresi verilmektedir. Yoncanın sağlıklı olması ve yüksek verim alınması için fosfor ve potasyum eksikliğinin giderilmesi büyük önem taşımaktadır.

Yonca kalitesi nasıl anlaşılır?

Kuru otların kalitesinin belirlenmesinde en önemli kriterlerden biri yaprak oranıdır. Yapraklar saplardan daha fazla sindirilebilir besin maddesine sahiptir. Kuru otlarda yaprak oranı @ kadar olmalıdır. Bu oranın ideal düzeyde olması için nem 17-20% arası olmalıdır.

Rekor Gelişim yoncada nasıl kullanılır?

Yonca gibi, çim gibi bitkilerde biçildikten sonra üstten de verilebilir, yani bir çapa vs yapmaya bu ürünler için gerek yoktur. Ağaçlarda ise bütün bahçeye saçılır, sonra 5-10 cm lik bir çapalama, ızagara vs yapılması yeterlidir. AĞAÇLARIN KÖK BOĞAZLARINA DA MUHAKKAK ATINIZ. Gübre değildir,yakmaz,zarar vermez.

MAP gübresi ne zaman atılır?

MAP gübresinin özellikle fosfor ihtiyacının yüksek olduğu çiçeklenme ve kök gelişimi dönemlerinde kullanılması tavsiye edilir. MAP gübresi sebzelerde, tarla bitkilerinde, bostanda, ekim veya dikim öncesinde, meyve ağaçlarında, zeytinde ve bağda şubat, mart aylarında kullanılabilir.

1 dönüme ne kadar yonca ekilir?

Yonca tohumu dönüme ne kadar atılır sorusunun cevabı sertifikalı, kaplı yonca tohumlarından dekara 5 kg, kapsız yonca tohumundan dekara 3-4 kg tohum ekimi önermekteyiz. Yonca desteklemesi olan bir yem bitkisidir. Verimi 7 yıl kadar uzayabilir. Yonca ekim zamanı ilkbahar ve sonbahardır.