Yetişkin eğitimi ve hayat boyu öğrenme ders notları

Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin eğitimi nedir?

Yaşam (Hayat) Boyu Öğrenme: kişisel, toplumsal, sosyal ve/veya istihdam ile ilişkili bir bakış açısı içinde bilgi, beceri ve yeterlilikleri geliştirmek amacıyla tüm yaşam boyunca üstlenilen her türlü öğrenme etkinlikleri olarak tanımlanmaktadır.

Hayat boyu öğrenme dersi nedir?

Yaşam boyu öğrenme; kişisel, sivil, sosyal ve/veya istihdam ile ilişkili bir bakış açısı içinde bilgi, beceri ve yetkinlikleri geliştirmek amacıyla tüm yaşam boyunca üstlenilen her türlü öğrenme etkinliklerini kapsamaktadır.

Yetişkin Eğitimleri Nelerdir?

Yetişkin eğitimi, çocuk eğitiminden farklı olarak, yetişkinlerin yeni bilgi, beceri, tutum ya da değer biçimleri kazanmaları için sistematik ve sürekli kendi kendine eğitim faaliyetlerinde bulunduğu bir uygulamadır.

Yetişkin eğitimi neden önemli?

Yetişkin eğitimi, eğitilenler arasında işbirliğini teşvik eder, açıklık ve güven sağlar. Yönlendirilmiş eğitim ise, eğitilenler arasında rekabeti teşvik eder. Yetişkin eğitimi, eğitilenlerin kendi kendilerini değerlendirmelerini teşvik eder ve fırsat verir.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Nedir?

Hayat boyu öğrenme, okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir.

Hayat boyu öğrenme ve Yetişkin Eğitimi yüksek lisans ne işe yarar?

AMAÇ: Yaşam Boyu Öğrenme Tezli Yüksek Lisans Programının amacı, yaşamboyu öğrenme alanında bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak üzere yaşam boyu öğrenme alanında faaliyet gösteren kurumları içinden veya dışından memur, uzman, akademisyen ve birim yöneticileri gibi yaşam boyu öğrenme sektörü ile ilgili bir özel yâda …

Hayat boyu eğitim kurumları nedir?

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları arasında Yaygın eğitim programları, yetişkin eğitimi okuma – yazma faaliyetleri, Halk eğitim, Mesleki eğitim, Açık Öğretim okulları, Yüksek öğretim, Yurtdışı eğitim olanakları, engelsiz öğrenim ve e- öğrenme kaynakları yer alıyor.