Yargıtay 15 ceza dairesi kararları

Yargıtay kararı ne zaman gelir?

YARGITAY DOSYA İNCELEME NE KADAR SÜRER? Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Emsal kararlara nasıl Ulasilir?

Yargıtay karar arama, Danıştay ve diğer yargı kararları araması ile emsal kararlara ulaşabilirsiniz.

Eski Yargıtay kararları nasıl bulunur?

Resmi Gazetede yayınlanmış Yargıtay kararlarına Elektronik Resmi Gazete http://rega.basbakanlik.gov.tr nin "fihrist" kısmına tıklayarak (http://rega.basbakanlik.gov.tr/Fihrist/fihrist.asp ) açılan sayfada "MEVZUAT TÜRÜ" kısmından "YARGITAY KARARLARI" seçilerek ulaşılabilir.

Yargı kararlarına nasıl ulaşabilirim?

  1. Yargıtay Başkanlığı Yönetim Binası İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı No:6 A Blok Ahlatlıbel Çankaya / ANKARA.
  2. Yargıtay Hukuk Binası İncek Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı No:6 B Blok Ahlatlıbel Çankaya / ANKARA.
  3. Yargıtay Ceza Binası …
  4. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı …
  5. Yargıtay Santral: 0312 836 00 00.

Yargıtay kararı ne zaman kesinleşir?

Yargıtay Onama Kararı Ne Zaman Kesinleşir? Yargıtayın onama kararı vermesiyle birlikte karar da kesinleşecektir. Karar verildiği an kesinleşmiş olacaktır. Onama kararındaki usul bu yöndedir, bozma kararının verilmesi halinde karar henüz kesinleşmemiş olacaktır.

Yargıtayda incelemede yazan dosya ne zaman sonuçlanır?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.

Istinaftan dönen dosya ne olur?

İstinaf mahkemesi ilk derece mahkemelerin verdiği kararı inceledikten sonra kararı bozma yetkisine sahiptir. … Bölge adliye mahkemesi tarafından kararın bozulması durumunda yeniden yargılama süreci başlar. Dosya hakkında doğru kararın verilmesi için Bölge adliye mahkemesi görev yapmaktadır.