Tıpta uzmanlık yönetmeliği

Tıpta uzmanlık eğitimi nasıl oluyor?

Tıp Fakültelerinde 6 yıllık eğitimini tamamlayan pratisyen doktorlar uzmanlık eğitimi almak istedikleri alanı seçip, bu alanda uzmanlaşmak isterlerse Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı (TUS) kazanmak zorundadırlar. TUS sınavı senede 2 defa ÖSYM tarafından Nisan ve Eylül aylarında yapılmaktadır.

DUS sınavına kimler girebilir?

Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi, Ortodonti, Endodonti, Pedodonti Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Periodontoloji, Protetik Diş Tedavisi, Restoratif Diş Tedavisi ana bilim dallarında uzmanlık eğitimi almak isteyen adaylar girebilirler.

Tıpta uzmanlık eğitimi kaç yıl?

Uzmanlık süreleri bölümden bölüme değişmekle birlikte, Tıp Doktorları için en kısa 3 yıl en uzunu ise 6 yıldır. Bu sürelerde seçtiğiniz uzmanlık dalında uzmanlaşmaya çalışırsınız. Ve hepsi tamamlandıktan sonra artık bir Uzman Doktor olmuş olursunuz.

Tıpta Uzmanlık Kurulu kaç kişiden oluşur?

4. Maddede ise, “Tababet Uzmanlık Kurulu 11 üyeden oluşur. Bu maksatla Bakanlık 6, kuruluş tarihleri sırasına göre 2 Tıp Fakültesi birer, Gülhane Askerî Tıp Akademisi 1, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türk Tababet Birliği Merkez Konseyi de 1 üye seçerler.” Hükmü getirilmiştir.

Uzman Öğrenci doktor ne demek?

Asistan doktor: Tıp fakültesi mezunu ancak uzmanlık eğitimi almakta. Uzman doktor: Uzmanlık eğitimini almış olan yani branşlaşmış olan doktor.

Tıpta uzmanlık eğitimi nerede yapılır?

Adaylar tercihlerine göre tıp fakülteleri, Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri veya Adli Tıp Kurumu'nda uzmanlık eğitimlerini alabilirler.

DUS için yaş sınırı var mı?

Yani bu maddeye göre, ihtisas yapacağınız bölümün eğitim süresinin tamamlanması tarihine kadar 35 yaşınızı tamamlamamış olmanız gerekmektedir. Örneğin; Ortodonti alanında 4 yıl ihtisas yapacak bir meslektaşımız 31 yaşına kadar bu uzmanlık dalını tercih edebilir.