Sosyal belediyecilik nedir

Sosyal belediyelerin fonksiyonları nelerdir?

Artan talep ve yaşanan gelişmeler sosyal belediyeciliğin fonksiyonlarını, başka bir ifadeyle temel işlevlerini şu şekilde belirlemiştir; Sosyalleştirme, Sosyal Kontrol ve Rehabilitasyon, • Mobilize Etme, Yönlendirme, Kılavuz ve Rehberlik Etme, • Yardım Etme ve Gözetme, • Yatırım Yapma, • Belediye – Halk İletişimi.

Sosyal Belediyecilik anlayışının kapsamında neler vardır?

Sosyal belediyecilik, yerel yönetime sosyal alanlarda planlama ve düzenleme işlevi yükleyen, bu çerçevede kamu harcamalarını konut, sağlık, eğitim ve çevrenin korunması alanlarını kapsayacak şekilde sosyal amaca kanalize eden; işsiz ve kimsesizlere yardım yapılması, sosyal dayanışma ve entegrasyonun tesis edilmesi ile …

Sosyal belediyecilik ne zaman?

Sosyal Belediyecilik hakkındaki yasal düzenlemeler her ne kadar 1980 sonrası yıllarda yoğunluk kazansa da 1930 yılında kabul edilen ve yürürlüğe giren 1580 sayılı Belediye Kanunu da çeşitli sosyal nitelikli görevleri belediyelere vermiştir.

Sosyal belediyecilik kavramı hangi yıl?

2005 tarih ve 5393 sayılı Belediye Kanunu sosyal politika alanında belediyelere geniş yetkiler tanımış, hatta sosyal belediyeciliği zorunlu hale getirmiştir.

Belediyecilik nedir kısaca?

Belediye, kurumsal bir yapısı ile bölgesel ya da ulusal kanunlar tarafından kendisini yönetme hakkı tanınan idari birimdir. Belediye ifadesi aynı zamanda; bir şehir veya ilçenin temizlik, aydınlatma, su ve elektrik gibi ortak ihtiyaçlarını ve hizmetlerini gören örgüt anlamında da kullanılır.

Sorumlu belediyecilik nedir?

Belediyenin görev ve sorumlulukları Belediye, kanunlarla münhasıran başka bir kamu kurum ve kuruluşuna verilmeyen mahalle müşterek nitelikteki her türlü görev ve hizmeti yapar veya yaptırır, gerekli kararları alır, uygular ve denetler.

Türkiye’de belediyecilik ne zaman başladı?

1850 yılında Galata-Beyoğlu bölgesinde Altıncı Daire-i Belediye adı altında ba- tılı anlamda ilk belediye kurulmuş, İstanbul Şehremaneti koordinasyonu sağlama vazifesi yapmıştır. İlgili hukuki düzenlemeler de sonrasında hızla başlamıştır (Ortaylı, 1990: 63-66).