Salyasız bamya yapımı

Bamyanın salyasız ve güzel olması için bamyaları huni şeklinde bıçakla ayıklayarak salyasını çıkartmadan temizlemek gerekiyor tepesini komple keserseniz salyalanır ve güzel olmaz diğer bir püf noktası ise yıkadıktan sonra bol limon tuzu ile harmanlamak çünkü limon tuzu yemeğin salyalanmasını önlüyor bir diğer püf …Jul 21, 2015

Bamya Salyalanmadan nasıl pişirilir?

Bir bamyayı sol elinize alın, sağ elinizdeki minik, ince uçlu bıçakla döndürerek çevresini koni şekline getirin. Bu ayıklama işlemi bamyanın iç kısmında salyalanmaya neden olan maddelerin içeride kalmasını sağlayacak, açılıp yırtılmayan bamya, salyalanmadan güzelce pişecektir.

Bamyanın Salyalanmaması için ne yapmak gerekir?

Bamya salyalanmaması için bir başka yöntem ise limonlu sudur. Bamyanın saplarını huni şeklinde yaptıktan sonra bir kabın içine yarım limon suyu, temiz su ilave ederek bamyaları içine atın. Bamya limonlu suda ne kadar bekler? Diye merak ediyorsanız 5 dakika süre yeterli olacaktır.

Bamya ayıklandıktan sonra yıkanır mı?

Bamya da yıkanırken de ayıklanmalıdır. Bamyalar yıkandıktan sonra sap kısımları da ayıklanmalıdır. Bamyaların da uç kısımları huni şeklinde kesilmeli. Bamya açacakları ile de bamya iyice temizlenmelidir.

Bamya pişirmenin püf noktaları nedir?

Bamyanın üst kısımları çok fazla derine girmeden bir bıçak ve ya açacak yardımıyla soyarak temizleyin. Bamyalarınızı bölmeyin. Özellikle küçük küçük böldüğünüz bamyalar pişerken çok kolay salyalanır ve lezzetlerini kaybederler. Bu nedenle önerimiz bölmeden, ikiye kesmeden pişirmenizden yana.

Hazır dondurulmuş bamya nasıl yapılır?

Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateş üzerinde, bamyayı hiç karıştırmadan, donmuş bamyanın buzu kendiliğinden çözülene kadar bekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar sonra tencerenin kapağını açıp, hafifçe karıştırın. Kısık ateş üzerinde bamyalar yumuşayana kadar pişirin.

Bamya limonlu suda bekletilir mi?

Bamyalar uzun süre bekletildiğinde kararmaya başlayacağı için pişirme işleminin hemen öncesinde ayıklanmalıdır. Pişirme hazırlığı esnasında da ayıklanmış bamyalar limonlu soğuk suda bekletilmelidir. Eğer kış mevsiminde tüketilmek üzere saklanmak isteniyorsa, bir an önce saklama koşullarına uygun hale getirilmelidir.

Kuru bamya nasil Yumusatilir?

Kuru bamya yemeği püf noktaları nelerdir?

  1. Kuru bamyalarınızı 1 gece öncesinden sıcak su ile ıslatırsanız işleriniz daha kolay olur ve zamandan da tasarruf edebilirsiniz.
  2. Eğer bamyaların salyalanmasını istemiyorsanız limon kabuklarını içerisine atarak bunun önüne geçebilirsiniz.