Rokfor peyniri nedir

Rokfor hangi hayvanın sütünden yapılır?

Gerçek rokfor peynirinde koyun sütü kullanılır ve kendine has maya ile mağaralarda üretilir. Bir çeşit küf çürüğü olan Penicillium Roquefort kullanılarak elde edilen peynir mavi renge sahip küfleri ile karakterizedir.

Rokfor nerede kullanılır?

Peynir tabağı hazırlarken kullanılan rokfor, lüks restoranlarda tereyağı ile birlikte servis edilir. Fransız mutfağına özgü salataların içine katılan rokfor peyniri, kanepelere lezzet vermek için kullanılır. Zeytinyağı ve krema ile hazırlanan makarna soslarının veya kurutulmuş domatesle yapılan sosların içine katılır.

Rokfor peyniri sağlıklı mı?

Rokfor peyniri, eşsiz aroması ve benzersiz lezzetinin yanı sıra içeriğinde barındırdığı mineraller ve vitaminler ile insan vücudu için birçok fayda sağlamaktadır. İçeriğinde yüksek oranda kalsiyum barındırması sebebiyle kemik gelişimi ve kemik sağlığı için büyük faydalar barındırmaktadır.

Rokfor peyniri hangi peynire benzer?

Köylüler tarafından yapılan ve 2017 yılında coğrafi işaret tescilini alan Divle obruk peyniri, Fransızların dünyaca ünlü 'rokfor' peynirine rakip olarak görülüyor.

Rokfor peyniri kaç kilo sütten yapılır?

100 kilo koyun sütünden 18 kilo rokfor peyniri elde edilmektedir.

Isli çerkez peyniri nedir?

İsli Çerkez peyniri, adından da anlayacağınız üzere Çerkez aileler tarafından Düzce ve Adapazarı gibi bölgelerde inek veya koyun sütünün işlenmesi ile üretilen yöresel peynir çeşididir. Mayalanan süt, dilimlenerek suya atılır, kurutulur.

Rokfor peyniri buzlukta nasıl saklanır?

Hazırlanan paketlerin derin dondurucuya hava geçirmez bir kap ya da dayanıklı bir folyoya sarılı olarak konulması önemlidir. Bölmek gerekmiyorsa derin dondurucuya orijinal paketinde koymanız daha iyi olur. Derin dondurucudan buzdolabına aktarılan peynirin 2-3 gün içinde tüketilmesi önerilir.