Reflü ameliyatı ne zaman gerekli

Reflü şikayeti hastada hergün acı, yanma ve ağza mide asidinin gelmesi şikayetleri görülüyorsa, muayene sırasında mide fıtığı ve yemek borusu iltihabı teşhisi konulmşsa ve hasta uzun yıllardır reflü ilacı kullanıyorsa laparoskopik yöntem ile reflü ameliyatına başvurulmaktadır.

Reflü ameliyatı şart mı?

Genellikle reflü diyeti başta olmak üzere yaşam tarzı değişiklikleri ile başlayan ilaç tedavisinin yeterli olmadığı ve hastalığın ağır seyrettiği durumlarda reflü ameliyatı yapılabilir. Reflü cerrahisi, ilaç kullanımının hastalığı geçirmediği durumlarda yapılır.

Reflü ameliyatı kaç dakika sürüyor?

Ameliyat 45 dakika sürüyor. Hasta, ameliyattan altı saat sonra sıvı gıda alabiliyor, ertesi gün de taburcu ediliyor." Cerrahi sonrası dikkat edilmesi gereken noktaları açıklayan Prof.

Reflü ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyatla geçişin olağan hale getirilmesi nispeten darlık şeklinde algılanır. Bu nedenle ilk 2 hafta sıvı ve yumuşak gıdalar alınmalıdır. Et ve ekmek gibi gıdalar ancak 3. haftadan sonra iyice çiğnenerek alınabilir.

Reflü ciddi bir hastalık mıdır?

Tedavi edilmediği takdirde reflü yemek borusunda iltihap, ülser, kanama, darlık, Baret Özofagus (yemek borusu iç yüzeyinde görülen kanser öncesi değişiklik) gibi ciddi sorunlara yol açabilir.

Reflü ameliyatı riskli mi?

İşlem hastaların büyük bir ekseriyetinde sorunsuz atlatılır. Anatomik komşulukları nedeniyle yemek borusu, mide, karaciğer ve dalak gibi organlar işlem alanında yer alır. Ameliyatta bu organlarda yaralanma, kanama riski oldukça nadirdir. Deneyimli serilerde %1'in altındadır.

Reflü ameliyatı kesin çözüm mü?

Reflü ile birlikte mide fıtığının (Hiatal Herni) mevcut olması durumunda hastanın tedavisi ameliyat ile sağlanır.

Kapalı reflü ameliyatı kaç saat sürer?

Uzun süre tedavi gören hastamız için ameliyat kararı aldık. Hastamıza kapalı yöntemle reflü ameliyatı yaptık. Yaklaşık 1,5 saat süren operasyon başarıyla sonuçlandı" dedi. hastalarda gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakırcıoğlu, "Bu hastalık çoğu zaman ilaç tedavisiyle düzelmiyor.