Reddi miras için gerekli belgeler

Mirasın reddi için gerekli olan belgeler; mirasçının son yerleşim yeri Sulh Hukuk Mahkemesinden alınmış veraset ilamı ve mirasın reddi başvuru dilekçesinden ibarettir.

Reddi miras için mirasçılık belgesi gerekir mi?

Reddi miras; mirasın gerçek reddi ve mirasın hükmen reddi şeklinde ikiye ayrılır. Mirasın gerçek reddinde yasal mirasçı veya atanmış mirasçı mirasbırakanın son yerleşim yeri Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yapacağı yazılı veya sözlü bir beyanla mirastan vazgeçebilir. Mirasın hükmen reddindeyse mirasçının beyanına gerek yoktur.

Reddi miras avukatsız yapılır mı?

MİRAS NASIL REDDEDİLİR? Mirasçılar tarafından Sulh hukuk mahkemesine verilen bir dilekçe ile ya da sözlü beyanla yapılır. Hak kaybına uğramamak için avukat aracılığıyla yapılması tavsiye olunur.

Reddi miras belgesi nereden alınır?

Bu mahkeme miras reddi yapacak kişinin ikametgah bölgesinde bulunan Sulh Hukuk Mahkemesidir. Mahkemeye verilen beyanname sonrasında reddi miras başvurusu Sulh mahkemesi tarafından mahkemenin özel kütüğüne tescil edilir.

Noterden reddi miras nasıl yapılır?

Noterden mirasın reddine dair işlem yapılacağı düzenlenmemiştir, mirasın reddine ilişkin işlemler noterde yapılamaz. Ancak mirasbırakan hayatta iken mirastan kısmi veya tamamı feragat ettiğine dair mirastan feragat sözleşmesi noterde düzenlenebilir.

Kardeş reddi nasıl yapılır?

Mirasın Reddi Nasıl Yapılır? Mirasçı miras bırakanın son yerleşim yerindeki Sulh Hukuk Mahkemesine yazılı veya sözlü olarak beyanda bulunmak suretiyle mirası reddedebilir(TMK. m. 609) Bu ret beyanı mirasın tümünü kapsayacak şekilde kayıtsız ve şartsız olmak zorundadır. Miras kısmen reddedilemez.

Reddi miras için hangi mahkemeye başvurulur?

Mirasın reddi davası açılabilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine başvurulması ve gerekli evrakların, imzalı bir şekilde tesliminin yapılması isteniyor. Sulh Hukuk Mahkemesi, başvuruyu yapan kişiye yıllar boyunca beklemesi gerekmeksizin, başvurunun ardından çok kısa bir sürede miras reddi belgesi veriyor.

Reddi miras kimler yapamaz?

Kimler Reddi Miras Yapamaz? Reddi miras yapamayacak kişiler genellikle mirası saklayan ve miras payına zarar veren kişilerdir. Miras bırakan vefat eden kişinin, mirasından fazla borcu olması, bu durumda yasal mirasçıların borçlardan kurtulmak istemesi sebebiyle reddi miras davası açılabilmektedir.