Rahim ağzı yara tedavisi

Rahim ağzı yarası tedavisinde en sık olarak uygulanan yöntemler; koterizasyon (yakma), lazer tedavi ve krioterapi (dondurma) olarak sıralanabilmektedir. Rahim ağzı yarası tedavisinde sıklıkla uygulanan bu yöntemlerin orak amacını, iltihaplı dokunun öldürülmesi ve yaranın onarılması oluşturmaktadır.

Rahim ağzı yarası kendiliğinden geçer mi?

HER ZAMAN TEDAVİ GEREKMEYEBİLİR Yaraya sebep olabilecek bir neden varsa (doğum kontrol hapı v.b.) bu nedenlerin ortadan kaldırılmasıyla çoğunlukla kendiliğinden iyileşecektir.

Rahim ağzı yarası ilaçla geçer mi?

Rahim ağzı yaralarının ilaç tedavisi kullanarak geçmesi mümkün değildir. Tam olarak tedavisi enfekte olmuş ve yıpranmış olan dokunun ortadan kaldırılarak yaralı olan bölgenin yeniden rahim ağzı epiteli ile kapanarak kendini yenilemesinin sağlanmasıdır.

Rahim ağzında yara varsa spiral takılır mı?

Spiral takılmadan önce simear testi yapılmaktadır. Test sonucunda servikal erozyonu yani rahim ağzında yarası ve rahatsızlıkları olanlara takılmaz. -Rahminde şekil bozukluğu gibi nedenlere bağlı olarak takılmaz. -Hamilelik ve dış gebelik şüphesi olanlara takılmamalı.

Rahimde yara neyin belirtisi?

Rahim ağzı yaralarının belirtileri nelerdir? Servisitin ilk belirtisi adet kanamasının bitişini takip eden dönemde ortaya çıkan vajinal akıntıdır. Diğer belirtiler arasında anormal vajinal kanama, kaşınma, vajinada yanma, ilişki esnasında ağrı, ilişki sonrasında kanama, idrar yaparken yanma ve bel ağrısı bulunur.

Rahimdeki yara dondurulduktan sonra nelere dikkat edilmeli?

Akıntı genelde kokuludur. İşlemi takip eden 3-4 hafta boyunca rahim ağzı travma ve enfeksiyona açık olduğundan cinsel ilişkide bulunulmaması, tampon kullanılmaması, havuza ve jakuziye girilmemesi, vajinal duş yapılmaması gerekir. İşlemden 3 ay sonra PAP smear tekrarı gereklidir.

Rahimde yara tedavi edilmezse ne olur?

Tedavi edilmezse devamlı enfeksiyon üreten bir kaynak olma özelliğini korur. Kadın devamlı olan akıntıdan şikayet eder. Ayrıca enfeksiyon komşuluk yoluyla rahim içine, tüplere , mesaneye yayılabilir.Çok uzun yıllar ihmal edilen yaralardaki hücrelerde kanser hücresine dönüşüm olabilir.

Rahim ağzı yarası tekrar eder mi?

Rahim ağzı yarası tekrarlar mı? Rahim ağzı yarası tekrarlayabilir, bu yazıda bahsettiğimiz gerekçeler devam ederse yara tekrarlayacaktır, ileri safhada kötüye gidiş olmaması için yıllık pap smear testleri ihmal edilmemelidir.