Puva tedavisi görenler

PUVA zararlı mı?

PUVA ile bazı kişilerde uçuk enfeksiyonlarının sıklığında artış, ağızda aftlar, ayak bileklerinde şişmeler, kıllanma artışı ve tırnak bozulmaları olabileceği bildirilmekle birlikte bu yan etkiler oldukça nadir görülmektedir.

Vitiligo PUVA tedavisi ne kadar sürer?

PUVA tedavisi seansları ne kadar sürer? Haftalık 2-4 seans olarak başlanan PUVA tedavi yönteminde ortalama tedavi süresi genellikle 2-3 ay sürer. Yaklaşık 15-20 tedavi seansından sonra hastanın cilt hastalığında önemli bir iyileşme olması beklenebilir.

PUVA hastalığı nedir?

Psoralen Ultra-Violet A veya kısaca PUVA, sedef hastalığının tedavi yöntemlerinden biridir. PUVA, çok yaygın olarak gerçekleştirilmeyen bir tedavi olsa da sedef hastalığı için idealdir. Güneş enerjisinde bulunan A ve B ultraviyole ışınlarının kullanıldığı bu tedavi özel kabinlerde yapılır.

Fototerapi işe yarar mı?

Bu tedavi ile hastalığınız tamamen yok edilemeyebilir, ama var olan hastalık bulguları iyileşir, yeni lezyonların oluşumu azalır ve belirgin bir düzelme sağlanıp kontrol altına alınabilir. Tedavi sayesinde hastalıksız bir yaşama kavuşabilirsiniz. Tüm hastalarda tamamen iyileşme gerçekleşmeyebilir.

Cildiye Işık Tedavisi nedir?

Fototerapi (Işık Tedavisi), belirli dalga boyundaki ultraviyole ışınlarından faydalanılarak pek çok deri hastalığının tedavisini amaçlayan bir tedavi yöntemidir. Ultraviyole A, Ultraviyole B, dar bant UVB, geniş bant UVB ve PUVA (Psoralen+ UVA) kullanılan ışık kaynaklarıdır.

Işın tedavisinin yan etkileri nelerdir?

Radyoterapi tedavisinin uygulandığı bölgede cilt dokusunda bazı yan etkiler gelişebilir. Bu yan etkiler üzerine basmakla solan hafif kızarıklıklarla başlar (güneş yanığı gibi) ve sulu, açık yaralara kadar gidebilir. Kimi durumlarda diş çürümelerine neden olabilir. Ağız içinde yaralara neden olabilir.

Vitiligo tedavisi kaç gün sürer?

Vitiligo (Ala Hastalığı) tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu tedavi; hastanın yaşına, Ala hastalığının bulunduğu bölgeye, hastalığın süresine bağlı değişebilir. Tedavinin hangi yöntem olursa olsun en az 3 ay devam etmesi gerekmektedir.