Patlıcan kebabı nasıl yapılır

Patlıcanlı kebabı nasıl yapılır?

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

  1. Kemer patlıcanlar 4 eşit parçaya bölünür.
  2. Dinlendirilmiş kuzu etine tuz ilave edilerek zırhta çekilir.
  3. Kıyma karışım 6 eşit parçaya bölünür. Kebap şişine bir parça patlıcan bir parça et koyularak tutturulur.
  4. Dış rengi koyuya dönene kadar pişirilir.

Aug 31, 2021

Balcan kebabı evde nasıl yapılır?

Patlıcanların sap ve baş kısmını kesip kalın kalın doğrayalım. Hazırladığımız köfte harcından da parçalar kopartıp bir patlıcan bir köfte olacak şekilde yuvarlak tepsiye dizelim. Tepsinin ortasında boş kalan yere de domates yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 220 derecelik alt üst ayar fırında 20 dakika kadar pişirelim.

Patlıcan kebap kıyması nasıl hazırlanır?

Ama işin sırrı orta yağlı bir kıyma kullanmakta saklı. Etin de yağıyla lezzetine lezzet katılacak bu tarifi mangalda da rahatlıkla pişirebilirsiniz.

Patlıcan kebabının kıymasına ne konulur?

Köftesi İçin

  1. Yarım kilo kuzu-dana karışık kıyma,
  2. Yarım demet maydanoz,
  3. 4-5 diş sarımsak,
  4. 1 adet büyük soğan,
  5. 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  6. Karabiber,
  7. Tuz.

Mar 24, 2016

Patlıcan Kebabı içi nasıl hazırlanır?

PATLICAN KEBABI TARİFİ Soğanı rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın. Soğan ve maydanozları kıymaya ilave edin Sarımsakları ezip ekmek kırıntısı, tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin. Hepsini köfte yapar gibi güzelce yoğurun. Kıymadan yumurta boyutunda parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Çiğ patlıcan fırında kaç dakikada pişer?

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirdikten sonra sade ya da arzu ettiğiniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Antep kebabı nasıl yapılır?

Kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri yassı kebap şişlerine geçirin. Kömür ateşinde ya da ızgarada iyice pişirin. İsteğe göre piyazlık doğranmış maydanozlu soğan, bulgur pilavı, közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.