Patates püresi sütsüz

Hazırlanan patatesleri büyük bir tencereye koyun ve patateslerin üzerini bir parmak kadar örtecek kadar soğuk su ekleyin. Suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin, ardından örtün ve kaynatın. Ardından, ısıyı azaltın ve patatesleri 15 ila 20 dakika veya patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. bir çatalla kolayca kırılabilir.Nov 13, 2021

Patates püresine süt yerine ne konur?

Patates püresi yaparken süt yerine süt kreması da eklenebilir.

Patates püresi su ile yapılır mi?

Patates püresi hazırlamak için patatesleri soyarak iri şekilde doğrayın. Tencereyi ocağa alıp patatesleri ekleyin ve üzerini çok az geçecek şekilde su ilave edin. Tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blender yardımıyla püre haline getirin.

Hızlı patates püresi nasıl yapılır?

Patates Püresi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. Kabuklarını soyup bir ezici yardımıyla ezin.
  2. Patatesler sıcakken tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  3. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Kremalı patates püresi nasıl yapılır?

Kremalı Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış patatesleri ezelim. Tencereye yağı koyup eritelim ve ardından ezilmiş patatesi ve kremayı ekleyip karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş sütü ilave edelim. Sütü iyice yedirdikten sonra istediğimiz kıvamı alınca tuz ve kekik ekleyip altını kapatalım. Afiyet olsun.

Aug 26, 2015

Patates püresine yoğurt konur mu?

Haşlandıktan sonra patatesler ezilir ve içine patatesler sıcakken tereyağı veya margarin eklenerek iyice karıştırılır. Sosu ve yoğurdu hazırlanır. Patatesler bir küçük boy borcama dökülerek iyice sıkıştırılır.

Sütsüz püre nasıl yapılır?

Hazırlanan patatesleri büyük bir tencereye koyun ve patateslerin üzerini bir parmak kadar örtecek kadar soğuk su ekleyin. Suya 1 çay kaşığı tuz ekleyin, ardından örtün ve kaynatın. Ardından, ısıyı azaltın ve patatesleri 15 ila 20 dakika veya patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. bir çatalla kolayca kırılabilir.

Patates püresi cıvık olursa ne yapmalı?

Eğer kıvamı cıvık olursa nişasta ile koyulaştırabilirsiniz. Kıvamı çok koyu olursa blenderdan geçireceğiniz zaman bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. Daha sonra içine tereyağını koyun. Tuzu ekleyin.