Ordunun tarım ve hayvancılık faaliyetleri

Ordu’da hayvancılık faaliyetleri nelerdir?

Hayvancılık: Ordu ilindeki yaylalar hayvancılığa elverişlidir. Aybastı, Gölköy, Mesudiye ve Korgan ilçelerinde hayvancılık çok gelişmiştir. En çok koyun ve sığır beslenir. Arıcılık gelişmiştir.

Ordu tarım ürünleri Nelerdir?

Fındığın yetiştiği bölgeler; merkez ilçe (Ordu), Fatsa, Ünye, Ulubey ve Perşembe ilçeleridir. Fındıktan sonra yetişen diğer tarım ürünleri mısır, patates, fasulye, soya, buğday ve arpadır. Bunların dışında turunçgiller, çay, lahana ve barbunya da yetişir.

Ordu’da sanayi faaliyetleri nelerdir?

Ordu

Nüfus (Kişi)761.400
Başlıca Tarım ÜrünleriFındık, Kivi, Çilek, Patates, Lahana, Dut, İncir, Elma, Mısır
Başlıca Sanayi KollarıGıda Ürünleri İmalatı, Maden Ürünleri İşleme, Hazır Giyim, Orman Ürünleri ve Mobilya Sanayi
Başlıca Yeraltı KaynaklarıBentonit, Bakır, Kurşun, Altın, Çinko, Demir, Gümüş, Manganez ve Mermer

Ordu ilinin özellikleri nelerdir?

100 km.lik kıyı şeridi bulunan Ordu ili'nin 60 km.lik kıyı bölümü kumsallardan oluşmaktadır. Bu özelliği ile diğer Karadeniz illerinden farklı bir yapıya sahiptir. Yörenin dağlar ve ormanlar ile kaplı olması, zengin florası ve sukuneti ziyaretçiler için çekici bir özellik olarak kabul edilmektedir.

Ordu hangi ile bağlıydı?

1548 yılında Ordu, Karahisar-ı Şarki (Giresun'un şimdiki ilçesi Şebinkarahisar) sancağına bağlıdır.

Ordu ve Giresun’da ne yetişir?

Giresun ilinin başlıca tarım ürünü fındıktır. Fındıktan sonra ekonomik değer taşıyan tarım ürünleri çay ve kividir. Tirebolu ve Eynesil bölgesinde çay yetiştiriciliği fındıktan sonra ikinci sırada yer alır.

Ordu’da hangi madenler çıkarılır?

Ordu topraklarında altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko ve manganez gibi metallerin yanı sıra bentonit, doğal taş, kaolin, kireçtaşı ve mermer gibi endüstriyel hammaddeler de bulunuyor. Ordu'da en önemli altın rezervlerinin başında Fatsa ilçesinde bulunan Altıntepe geliyor.