Muafiyet sınavı nedir

Muafiyet sınavı nedir kimler girer?

Yabancı dil zorunluluğu bulunan bölümlerde yapılan sınava muafiyet sınavı denir. Eğitim konusunda öğrencinin yabancı dil açısından yeterli olup olmadığını test eder. Özellikle eğitim süreci içerisinde mağduriyet yaşamamak ve yıl kaybetmemek için, yeterli dil seviyesine sahip olan öğrencilerin geçtiği bir sınavdır.

Muafiyet sınavına girince ne olur?

Muafiyet sınavını geçince ne olur? Öğrenciler tarafından sık sorulan sorular arasında yer almaktadır. Öğrenci muafiyet sınavını geçerse, o yıl süresince yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer dersleri için eğitim yılına başlayabilmektedir.

Muafiyet sınavı kaç soru?

Muafiyet / Yeterlik Sınavına İlişkin Bilgilendirme İlk aşama 80 soruluk bir testtir. Bu aşamadan yeterli puanı alan adaylar ikinci aşamaya girebilir. İkinci aşama “ Writing Skills ” adayların yazma becerilerini ölçen bir sınavdır. İlk aşamayı başarıyla tamamlayan öğrenciler bu sınava girebilir.

Ingilizce dersi muafiyet sınavı nedir?

İngilizce Yeterlik (Muafiyet) Sınavı, akademik yılın başında yapılan ve üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile daha önceki yıllarda üniversiteye kayıt yaptırmış ancak hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayamamış öğrencilerin İngilizce Hazırlık Programından muaf olmak için girdikleri sınavdır.

Muafiyet sınavı not ortalamayı etkiler mi?

Muaf olunan dersler transripte muaf olarak işleniyor ve ortalamaya katılmıyor.

Muafiyet sınavı kaç yıl geçerli?

(3) Bu maddede belirtilen sınavlardan alınan puanlar YÖK tarafından belirlenen geçerlilik süresince, Yüksekokul tarafından yapılan muafiyet sınavından alınan puanlar ise üç yıl geçerlidir.

Zorunlu muafiyet sınavı nedir?

Zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerinin yabancı dil düzeylerinin yeterli olup olamadıklarını belirlemek için yapılan sınavdır. Sınavda başarılı olanlar bölümlerine devam hakkını elde ederler. Önceki yıllarda hazırlık programında başarısız / devamsız olan öğrenciler de bu sınava girebilirler.