Meşe balı fiyatı

Meşe balı neye iyi gelir?

Meşe balı yapılan araştırmalara göre diğer ballara oranla daha fazla antioksidan karektere sahip ve fenolik bileşenler yönünden diğer ballara oranla beş kat daha fazla. Bu bileşenlerin başında gelen kafeik asit fenetil ester ,gallik asit,ve ellagik asit birçok hastalık ve kanser türüne karşı savaşıyor .

Meşe balı nasıl tüketilmeli?

Meşe Balı Tüketimi Nasıl Olmalı Meşe balının faydasını görmek için her gün aç karnına 20-50 gram kadar düzenli olarak tüketmelisiniz. Yüksek sıcaklık minerallerin ve besin değerlerinin emilimini engellediğinden en az yarım saat sonra yemek yemenizi öneririz.

Meşe Balı tadı nasıl olur?

Arılar bu salgıyı sabah hava ısınmaya başlayana kadar toplamak zorundadır aksi halde bu salgılar yaprak uçlarında kristalleşir. Meşe balının kendine has tadı olan karamel ve pekmez tadında biraz buruk bir tad yoğun orman kokulu bir baldır.

Meşe Balı nerede bulunur?

1- Meşe Balı Nerede Bulunur? Bu bal, yurdumuzun her yerinde üretimi olmakla birlikte özellikle Marmara'da Trakya bölgesinde yoğun olarak Kırklareli ilinde bulunmakta ve bal çeşitleri arasında yerini almaktadır. Diğer ballara oranla rengi koyu ve antioksidan açısından da beş kat fazla olduğu bilinmektedir.

Meşe ağacı bal verir mi?

Meşe Balı, Meşe ağacında bulunan genç palamutlarda bulunan sıvının arılar tarafından bala dönüştürülmesiyle elde edilmektedir. Genç palamutların çıkmasıyla başlayan salgı üretimi temmuz ve ağustos ayının sonuna kadar devam eder. Meşe balı hasadı yaz ayının sonlarına doğru gerçekleşir.

Arı meşeden bal alır mı?

Yapılan çalışma ile ilk defa meşe balının nasıl oluştuğu da resimlendi. Meşe ağacının haziran ve temmuz aylarında gündüzleri sıcak, geceleri ise soğuk olması ile oluşan ısı farkıyla meşe yapraklarında salgı oluşuyor. Bu salgıyı toplayan arılar, kovanlarına bal ile birlikte adeta sağlık taşıyorlar.

Meşe Balı olur mu?

Meşe Balı, Meşe ağacında bulunan genç palamutlarda bulunan sıvının arılar tarafından bala dönüştürülmesiyle elde edilmektedir. Genç palamutların çıkmasıyla başlayan salgı üretimi temmuz ve ağustos ayının sonuna kadar devam eder. Meşe balı hasadı yaz ayının sonlarına doğru gerçekleşir.