Meteoroloji kuraklık haritası

Kuraklıktan etkilenen iller hangileri?

“Nisan ve mayıs ayında aşırı sıcak esen rüzgâr, toprak yüzeyini kuruttu ve başta Konya olmak üzere Çankırı, Aksaray, Ankara, Afyonkarahisar, Çorum, Denizli, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Kütahya, Eskişehir, Kırıkkale gibi illerde kuraklık zararını artırdı.

2022 de kuraklık olacak mı?

Tarım açısından kuraklık riskinin devam ettiğini vurgulayan Şen, "2022`de de sıkıntı devam edecek. … Temiz suyun yüzde 75`i tarımsal sulamaya, yüzde 3`ü içmeye, geri kalanı sanayiye gidiyor. O açıdan yetmiyor su" diye konuştu.

Kuraklık kaç yıl sürecek?

Şen, kuraklığın devam ettiğini söyledi. Şen'e göre kuraklık bir senede bitmez. Ayrıca iklim değişikliğinden dolayı Türkiye zaten kuraklık riski altında. Tarım açısından kuraklık riskinin devam ettiğini vurgulayan Şen, "2022'de de sıkıntı devam edecek.

Türkiyenin en kurak yeri neresidir?

Genel durum. Kuraklığın yağışa bağlı sınıflandırılmasında, 250 mm'den az yağış alan alanlar kurak, 250–500 mm yağış yarı kurak kabul edilir. Bu değerlere göre Türkiye'de kurak alan yoktur. Yalnız Tuz Gölü çevresi 300 mm'nin altında yağış ile kuraklık sınırındadır.

Kuraklık hangi illerde var?

2021 yılına ait 12 aylık (Ocak-Aralık 2021) SPI kuraklık haritasına göre;

  • Ege Bölgesi'nde Aydın, Denizli Kütahya (Simav) ve çevrelerinde,
  • Akdeniz Bölgesi'nde Antalya, Burdur, Mersin (Anamur), Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis ve çevrelerinde,

Türkiye’de kaç ilde kuraklık var?

Türkiye Ziraat Odası Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2020-2021 Tarımsal Üretim Dönemi Kuraklık Risk Tahmin Raporu paylaştı. Bayraktar, Türkiye'de 22 ilde tarımsal kuraklık tehlikesinin devam ettiğine dikkat çekti.

Kuraklık en çok hangi bölgede görülür?

ŞİDDETLİ METEOROLOJİK KURAKLIK Klimatolojik olaraksa, ilkbahar aylarında Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinin ve kısmen de Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin görece yüksek kuzey ve doğu bölümlerinde yağışların gerçekleşmesi olasılığı hala vardır.