Memur maaş hesaplama excel

Maaş hesaplama nasıl yapılır?

Günlük ve saatlik maaş hesaplamaya örnek verecek olursak; 3500 TL maaşla çalışan bir kişinin saatlik ücreti 3500 / 30 / 7,5 = 15,55 TL'dir. Bu hesaplamaya göre; 3500 TL maaşla çalışan bir kişinin günlük ücreti: 15,55 X 7,5= 116,66 TL'dir. Bu rakam çalışma günü ile çarpıldığında ödenecek ücret ortaya çıkar.

Emekli sandığı keseneği nasıl hesaplanır?

Aylık Tutar + Ek Gösterge + Taban Aylığı + Kıdem Aylığı + En Yüksek Devlet Memuru Aylığına Uygulanacak Oran ) toplam tutarının yarısından ,  emekli keseneği yapılacaktır.

En yüksek devlet memuru maaşı nasıl hesaplanır?

Bu açıklamalardan sonra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı için En Yüksek Devlet Memuru ifadesi kullanılmaktadır. Buna ödenen gösterge ve ek gösterge tutarı olan 1500+8000 rakamı toplamının memur maaş katsayısı ile çarpımından oluşan tutara ise En Yüksek Devlet Memuru Aylığı ifadesi kullanılmaktadır.

Memur kıst maaş nasıl yapılır?

Yan Ödeme: Memurun yan ödemesi içinde bulunulan ayın gün sayısına bölünüp çalışılan gün sayısına çarpılarak hesaplanır. Tazminatlar: Memurun tazminatları ve ek ödemesi de aynı şekilde içinde bulunulan ayın gün sayısına bölünüp çalışılan gün sayısına çarpılarak hesaplanır. Bu unsurlar kıst maaş hesabında dikkate alınır.

Memur maaşında aylık tutar nasıl hesaplanır?

Son toplu sözleşmede Ocak-Haziran arası uygulanacak aylık katsayı 0,10855'dir. Evet şimdi beraber aylık tutarı bulalım. Uygulayacağımız formül; 1/4 derece karşılığı gösterge*aylık katsayı=Aylık Tutar dır. 1500*0,10855=162,83TL aylık tutardır.

Brüt net maaş nasıl hesaplanır?

Brüt maaş hesaplaması Brüt Maaş = Net Maaş + SGK primi + İşsizlik Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi kullanılarak yapılır. Net maaş hesaplamasında ise Net Maaş = Brüt Maaş – (SGK Primi + İşsizlik Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi) baz alınarak hesaplanır.

1 aylık maaş kaç gün üzerinden hesaplanır?

İşçinin saatlik ücreti aylık 30 iş günü üzerinden hesaplanır.