Memur atama taban puanları

Lisans KPSS den hangi memurluklar var?

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları A Grubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Grubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

4 yıllık mezunlar düz memur olabilir mi?

Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olunabilir. Her mezuniyet durumu için KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları gerçekleştirilmektedir.

Devlet memuru olmak için hangi KPSS?

KPSS A ve B grubu olarak adlandırılan 2 farklı sınav ile adaylar aldıkları puanlar ile devlet memurluğu için açılan ilanlara başvurabilmektedir. KPSS b grubu adaylarının aldığı bir puan türü olan P3 ile de birçok kurum memur alımı yapmaktadır.

Düz memurluk için hangi puan türü?

KPSS sonuçlarında, memurluk için belirlenen KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.

Lisans mezunları KPSS’de nereleri tercih edebilir?

KPSS B Grubu kadrolar, mühendislikten teknikerliğe, memurluktan hemşireliğe, mimarlıktan avukatlığa kadar atama yapılacak tüm kadrolardır. Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır.

P39 hangi kurum?

SGK vb. kurumların müfettişlik, uzman yardımcılığı, iş müfettişliği, denetmenlik gibi kariyer meslekler için açacağı ilanlarda ÇEKO ağırlıklı puanlar olan P39-P40-P41-P42 ve P43 puanlarını kullanacaktır.

Lisans mezunu düz memurluk için kaç puan gerekir 2021?

2021 KPSS puan hesaplama! KPSS baraj puanı, memur olarak atanmak için önem arz ediyor. Kurumdan kuruma taban puanlar değişiklik gösterse de genel olarak adayların en az 70 puan alması gerekiyor.