Maske cezasına itiraz dilekçesi

Maske cezasina itiraz nasil yapilir?

Maske Takmama Cezasına Nasıl İtiraz Edilir? Maske takmama cezasına Sulh Ceza Hakimliği'nde itiraz edilebilir. Kişi, cezanın uygulandığı bölgede bulunan Sulh Ceza Hakimliği'ne cezanın kendisine uygulandığı tarihten itibaren (tefhim/tebliğ) 15 gün içerisinde gerekçeleriyle birlikte itiraz edebilir.

Sulh ceza Mahkemesi kararına itiraz nasıl yapılır?

Sulh ceza hakimliklerinin soruşturma işlemlerine dair kararlarına karşı itiraz, kanunun ayrıca hüküm koymadığı hâllerde ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.

Itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

İtiraz dilekçesinin yazımı Teknik bir konudur. Tebliğ edilen evrakta yazılı İtiraz Merciine yazılır….İtiraz Dilekçesinde Bulunması Gerekli Bilgiler şöyledir;

  1. İtiraz edilecek mercii.
  2. İtiraz Edenin Adı, Soyadı, T.C. Kimlik Numarası
  3. İtiraz Edenin Adresi.
  4. İtiraz Konusu.
  5. İtiraz Sebepleri.
  6. Deliller (Varsa)
  7. Sonuç ve Talep.
  8. Tarih.

Itiraz dilekçesi nereye verilir?

İtiraz Dilekçesi Nereye Verilir? Hangi mahkeme karar vermişse, itiraz dilekçesi de o mahkemeye verilmelidir (CMk md. 268/1). Çünkü, kararına itiraz edilen hakim veya mahkeme itirazın haklı olduğu kanaatine varırsa, talep doğrultusunda kararını kendiliğinden düzeltebilir (CMK md. 268/2).

Maske cezası itiraz dilekçesi nereden yapılır?

Maske takmama cezasına itiraz, idari para cezasının uygulandığı yerdeki Sulh Ceza Hakimliğine yapılır.

Ceza itiraz nereye yapılır?

Trafik cezasına itiraz için görevli yer aslında Trafik Mahkemeleridir. Ancak bu mahkemeler çok olmadığı için iki trafik cezası türü (yüz yüze ya da gıyaben) için de görevli merci Sulh Ceza Hâkimliği/ Mahkemesidir.

Mahkemenin verdiği karara nasıl itiraz edilir?

Hâkim veya mahkeme kararına karşı itiraz, kanunun ayrıca hüküm koymadığı hâllerde ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.