Mardin usulü içli köfte

Mardin usulü içli köfte hamuru nasıl yapilir?

Bir tepsiye ince bulguru, irmiği ve tuzu koyup karıştırın. İyice karıştıktan sonra yumurtaları kırın ve azar azar ılık suyu ekleyin ve güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelince üzerini kapatın, böylece biraz şişecektir.

Mardin usulü Kitel nedir?

Kitel Raha” Olarak da Bilinen, Mardin Usulü İçli Köfte Tarifi Yapılışı Geniş bir karıştırma kasesine iki çeşit bulgurun tamamını, tuz ve toz kişnişi ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su ekleyip tekrar karıştırın ve üzerini streç film ile kapatıp bulgurlar şişene kadar bu şekilde bekletin.

Mardin Kiteli nasıl yapılır?

Mardin Usulü Kitel Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurduğumuz kaba bulguru irmiği alın tuzu ekleyip su ile ıslatın.
  2. Bir saat kadar dinlensin. …
  3. Suyu birden boşaltmayın. …
  4. Açılacak kıvama gelen hamurdan bir parça ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın.
  5. İşaret parmağınızla ortasına bastırarak, açabildiğiniz kadar açın.

Kutilk nasıl yapılır?

Kütülk (Kutılk) Yemeğinin Yapılışı

  1. 1- Soteleşen soğan yağda öldürülür.
  2. 2- Kıyma ilave edilir ve kavrulur.
  3. 3- Maydanoz, tuz, karabiber ve yenibahar ilave edilip soğumaya bırakılır.
  4. 4- Dış malzemeler bir tepside yarım saat ıslatılıp dinlendirilir. …
  5. 5- Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.

Içli köftenin dış hamuru nasıl yapılır?

Dışı harcı için, bulgur ve irmik karıştırılır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar bekletilir. Daha sonra genişçe bir kaba veya tepsiye alınarak çiğ köfte yoğurur gibi yoğrulur.

Kitel hamuru nasıl yapılır?

Geniş bir tepsiye bulguru, irmiği ve tuzu aktarın. Üzerine yavaş yavaş 1 su bardağı ılık su dökerek, elinizle karıştırmaya başlayın. Bulgur yumuşayana kadar, 15-20 dakika boyunca harcı iyice yoğurun. Arada sırada kontrollü olarak su ekleyin ve harç hamur halini alana kadar yoğurmaya devam edin.

Kitel bulguru nasil yapilir?

Bulgur, su ve tuzu derin bir kaba alın. Bulgur tüm sertliğini kaybedip, yumuşayana kadar, irmik ile elimizle su ekleyerek iyice yoğurun(yaklaşık 15-20 dk.) İç malzeme için ince kıyılmış soğanı yağ ile kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.