Lahmacun içi tarifi adana

Urfa Lahmacun içi nasıl hazırlanır?

Yoğrulan hamuru 6'ya ayırın, ayrılan parçaları oklava veya merdane yardımıyla yuvarlak şeklini verin. Ardından kapya biber, yeşil biber, soğan, sarımsak ve domatesi rondodan geçirin, üzerine kıyma, tuz, sıvı yağ, domates salçası ve biber salçasını ekleyip yoğurun. Yoğrulan harcınızı 10 dakika dinlendirin.

Adana usulü lahmacun nedir?

antep lahmacunundan farkı sarımsak yoktur. urfa lahmacunundan farkı isot yoktur. çıtır olmaz, yağlı olduğu için direk dürüm gibi yuvarlarsınız. 7-8 kişi doyar.

Adana usulü lahmacun içi nasıl yapılır?

1 domatesi kabuğunu soymayalım, çünkü domatesin kabuğunun da lezzeti var, daha sonra doğradığımız domatesin de suyunu sıkıp harcımızı ekliyoruz. Daha sonra ince ince doğradığımız maydanozu da ekliyoruz, üzerine karabiber, tuz ve acı toz biberi ekleyip yağını da koyunca son kez iyice karıştıralım.

En iyi lahmacun içi nasıl yapılır?

Süzgece aktardığınız soğanları soğuk suyla iyice yıkayıp elinizle sularını sıkın. Maydanoz, biber, sarımsak, domates, soğan, salçalar, kıyma ve baharatları yoğurma kasesinde karıştırın. Son olarak sıvı yağı da ilave edip hepsini güzelce harmanlayın. Lahmacun içiniz hazır, afiyet olsun!

Antep lahmacun içi nasıl hazirlanir?

Gaziantep Usulü Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  1. 750 gr orta yağlı iri kıyma et.
  2. 150 gr kuyruk yağı (kıyılmış)
  3. 1'er yemek kaşığı dolusu domates ve biber salçası
  4. 1 demet maydanoz (büyük boy, temizlenmiş, kıyılmış)
  5. 3 baş sarımsak (soyulmuş, kıyılmış)
  6. 6-7 adet kırmızı taze biber (kıyılmış)
  7. 2 adet yeşil biber (kıyılmış)

Lahmacun Antep nasıl yapılır?

Antep Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba unu eleyin. Elediğiniz unun içine kuru mayayı, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
  2. Oda sıcaklığındaki suyu unun üzerine azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelince hamuru dinlenmeye bırakın.

Antep Usulü lahmacun içi nasıl hazırlanır?

Gaziantep Usulü Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler

  1. 750 gr orta yağlı iri kıyma et.
  2. 150 gr kuyruk yağı (kıyılmış)
  3. 1'er yemek kaşığı dolusu domates ve biber salçası
  4. 1 demet maydanoz (büyük boy, temizlenmiş, kıyılmış)
  5. 3 baş sarımsak (soyulmuş, kıyılmış)
  6. 6-7 adet kırmızı taze biber (kıyılmış)
  7. 2 adet yeşil biber (kıyılmış)