Kış meyvelerinden reçel

Kışın hangi reçeller yapılır?

Kışın yapılabilecek reçeller

  1. 1-Portakal reçeli tarifi.
  2. 2-Mandalina reçeli tarifi.
  3. 3-Elma reçeli tarifi.
  4. 4-Nar reçeli tarifi.
  5. 5-Armut reçeli tarifi.
  6. 6-Ayva reçeli tarifi.

Reçelden marmelat yapılır mı?

Marmelat ise meyve püresi veya ezmesinden yapılıyor. Reçelden marmelat yapılabilir ancak marmelattan reçel yapılmaz.

Hangi meyveden reçel yapılır?

  • Çilek Reçeli Tarifi.
  • Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi.
  • Kolay Vişne Reçeli Tarifi.
  • Damla Sakızlı Vişne Reçeli Tarifi.
  • Kiraz Reçeli Tarifi.
  • Beyaz Kiraz Reçeli Tarifi.
  • Karpuz Reçeli Tarifi.
  • Kayısı Reçeli Tarifi.

Reçel hangi mevsimde yapılır?

Yaz meyvesi olarak bilinen çilek ile reçel yapmak için en uygun aylar Haziran ve Temmuz'dur. Çilek, şeker ve limon suyu ile hazırlanan çilek reçelini hazırlamak 30, pişirmek ise 40 dakikadır. Yalnızca 30 dakika da hazırlanan ahududu reçelini hazırlamak için en ideal zaman Temmuz ve Ağustos aylarıdır.

Ayva Reçeli hangi mevsimde yapılır?

Sonbahar mevsiminin Eylül ayında ilk hasadı yapılan ayva, Kasım ayının sonuna kadar hasat edilmeye devam edilir. Sonbahar aylarında tezgahlarda yerini alarak satışa sunulur.

Kış meyveleri neler?

Kış meyveleri nelerdir?

  • Greyfurt. Kış meyvelerinin başında tatlı, sulu ve lezzetli greyfurt geliyor. …
  • Armut. Armut içerdiği lif bakımından tüketilmesi son derece önemli bir diğer kış meyveleri arasında yerini alır. …
  • Nar. …
  • Portakal. …
  • Muz. …
  • Cennet Hurması-Amme. …
  • Kivi. …
  • Elma.

Nov 20, 2020

Reçel marmelatı nasıl yapılır?

Çilekler sularını salınca tencereyi ocağa alın. 25-30 dakika kadar orta ateşte ara sıra köpüklerini alarak kaynatın. Erimeye başlayan çilekler 1 parça limon tuzunu ekleyerek rondodan geçirin. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Soğuyunca kavanozlara paylaştırın. Ağzını sıkıca kapatarak serin bir yerde muhafaza edin.