Kıymalı karnabahar yemeği nasıl yapılır

Kıymalı sulu karnabahar nasıl yapılır?

Kıymalı Karnabahar Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. …
  2. Havucu soyup halka şeklinde dilimleyin. …
  3. Üzerine kıymayı ilave edin, suyunu çekene kadar kavurun ve salçayı ekleyin.
  4. Doğradığınız havucu, karnabaharları ve suyu ilave edin.

Iyi bir karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Soğanları doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurun, salçayı ve pul biberi ekleyip biraz daha kavurun. Karnabaharı küçük küçük parçalara ayırın, patatesleri soyup küp küp, havuçları yuvarlak doğrayıp tencereye alın. Et suyunu da ekleyip karıştırın. Tuz ve biraz su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

Fırında kıymalı karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Karnabahar ve havuç kıymanın üzerine eklenip, arada karıştırılarak 5 dakika kavrulur. Karışım fırın kabına alınır. 1 su bardağı sıcak su eklenir. Fırın kabının üzerine alüminyum folyo kapatılıp, 200 derece fırında karnabahar yumuşayana kadar pişirilir.

Kıymalı Patatesli karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Kıymalı Patatesli Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı küçük dallara ayırıp iyice yıkıyoruz.
  2. Soğanı yemeklik ve patatesleri orta büyüklükte küp küp doğruyoruz.
  3. Orta boy bir tencerede kıyma ve soğanı sıvı yağ ile birlikte biraz kavuruyoruz.
  4. Kıymanın rengi değişince salça ekleyip karıştırıyoruz.

Kıymalı karnabahar yemeğinin yanına ne yakışır?

Karnabahar Yemeğinin Yanına Ne Gider Yapılır Yakışır?

  • Bulgur pilavı
  • Kuru köfte.
  • Ayran ve yoğurt.
  • Pirinç pilavı
  • Salata.
  • Yayla çorbası
  • Yoğurtlu salata.
  • Tavuk çorbası

Haşlanmış karnabahar yemeği nasıl yapılır?

Karnabahar Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharları temizliyoruz.
  2. Bir tencere yerleştirip, suyunu koyup yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  3. Sonra süzüp, kenara alıyoruz.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, döküyoruz.
  5. Bir tavada 1 kaşık tereyağı eritip, üzerine 1 kaşık salça koyup kavuruyoruz.

Karnabahar tencerede nasıl yapılır?

Havucu da halka şeklinde doğrayın ve patates ile beraber tencereye ekleyin. Ardından da karnabaharları tencereye yerleştirin. Son olarak üzerini geçecek kadar su ilave edip arzu ettiğiniz miktarda tuz ve pul biber ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.