Küçük salatalık turşusu nasıl olur

Köy salatalık turşusu nasıl yapılır?

Salatalık turşusu tarifi yapılışı Salatalıklar saplarından ayıklanır, bir bıçak yardımıyla birkaç delik açılır. Turşu kurulacak bidona 5-6 adet yerleştirilir. Sonra nohut ve sarımsaklardan ilave edilir. Tekrar salatalıklardan 5-6 adet koyup aralarına nohut ve sarımsak koyularak tüm malzemeler bu şekilde yerleştirilir.

Turşu yaparken salatalık delinir mi?

Salatalıklar yıkanıp birkaç yerinden delinir. Kavanoza yerleştirilir. Üzerine ayıklanmış sarımsak ve yıkanmış maydanoz dalları konur. Bir tencerede 9 bardak su, 5 çorba kaşığı tuz ve 3 su bardağı sirke karıştırılıp salatalıkların üzerine boşaltılır.

Kıtır kıtır salatalık turşusu nasıl yapılır?

Bir tencerenin içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi aktarıp güzelce karıştırın. Tuz eriyince ocaktan alın, tam kaynama noktasına gelmemelerine tuzun içerisinde erimesine dikkat edin. Ardından da hazırladığınız bu karışımı kavanozun içerisine aktarın. Kapağını kapatıp güzelce çalkalayın.

Elma sirkesi ile kornişon turşu yapılır mı?

Öncelikle kornişonları tertemiz yıkayıp sirkeli suda 5 dakika bekletin üzerinde ki çamurların iyice temizlenmesi için sonra turşu suyumuzu hazırlıyoruz. … NOT:Her bir litre su için 2 yemek kaşığı kaya tuzu 1 çay bardağı sirke elma da olur.

Turşu erimemesi için ne yapmak lazım?

Mümkünse kaya tuzu kullanarak, tariflerde belirtilen miktarlara bağlı kalarak turşularınızı kurun. İçerisinde mutlaka limon, defne yaprağı gibi aroma verici malzemeler kullanın. Turşularınızın daha uzun süre dayanmalarını sağlayan iki kilit malzeme ise elma ve nohut. Mümkünse turşu kurarken içine elma ve nohut ekleyin.

5 kiloluk bidona salatalık turşu nasıl kurulur?

Sarımsakları ayıklayalım. Ardından 5 kg'lık bidon ya da kavanozun içine salatalıkları sıkı olacak şekilde dolduralım. Ara ara ayıkladığımız sarımsaklarımızdan ve 4-5 adet nohutu serpiştirelim. Kavanozun yarısına gelince limon tuzunu da ekleyelim ve salatalıklarımızı yerleştirmeye devam edelim.

Turşuda salatalık neden erir?

O malzemelerin uzun süre dayanabilmesi için tuza ihtiyaçları var. Bu nedenle tuz çok fazla gelirse sebzelerin ya da meyvelerin çok fazla şişmesine neden oluyor. … Yine tuz az gelirse bu defa da malzemeler yeterince korunmuyor ve yumuşamalara neden oluyor. Yumuşayan malzemelerin üzerinde maya benzeri beyazlıklar oluşuyor.