Kurşunsuz 95 nedir

TS EN 228 Standartına ve EPDK tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun olan Türkiye'de üretilen veya ithal edilen bir yakıttır. Kurşunsuz benzinle çalışacak biçimde tasarlanmış buji ateşlemeli motora sahip tüm benzinli araçlarda için yakıt olarak kullanılır. …

Kursunsuz 95 ne demek?

95 oktanlı, kurşunsuz benzin benzinli araçlar için kullanılan yakıt türüdür. Dynaflex formulü ile Shell FuelSave ismini alarak istasyonlarımızda misafirlerimize sunulur.

95 ve 97 oktan benzin arasında ne fark var?

Benzindeki oktan sayısına içerik olarak baktığımızda 97 oktan benzin %97 izooktan, %3'ü heptan içerir. 95 oktan benzin ise %95 oranında izooktan içerir. İzooktan kendiliğinden tutuşması zor bir yakıt. Bu da oktan sayısına yansıdığında, vuruntuya olan direnci gösteriyor.

Kurşunlu kurşunsuz benzin ne demek?

Kurşunlu benzin ve kurşunsuz benzin arasındaki temel fark, katkı maddesi tetraetil kurşunudur. Daha önce kullanılan başka tipler vardı, ancak bu en popüler olanı. Kurşunlu benzinde değil kurşunsuz benzinde kullanılan bu katkı maddesi kurşun elementini içerir.

Hangi benzin kullanılmalı?

Aksine düşük oktanlı benzin daha performanslıdır ama vuruntuya neden olduğu için motorun performansı düşmektedir. Sonuç itibarıyla, araçların kitabında minimum 95 oktanlı benzin kullanın yazıyorsa 95 oktanlı benzin kullanılmalı.

Super 95 nedir?

Genellikle daha çok araştırma yöntemi kullanılır. Araştırma yöntemine göre 90 oktan sayılı benzinlere normal benzin ve 95 oktan sayılı benzinlere süper benzin adı verilir.

VP kurşunsuz ne demek?

Shell V-Power Kurşunsuz 95 oktanlı, kurşunsuz benzin benzinli araçlar için kullanılan yakıt türüdür. Rafineriden gelen ürüne ilave edilen Dynaflex formulü ile Shell V-Power ismini alarak istasyonlarımızda misafirlerimize sunulur. Shell V-Power, Ferrarinin kullandığı, güvendiği ve önerdiği tek yakıttır.

95 oktan benzin hangi araçlarda kullanılır?

Bu kapsamda yakıt türüne göre hepsi araçlarda güvenle kullanılabilirler. Farklılaştırılmış ürünler ile diğerleri arasında kalite vb. düzenlenmiş özellikler bakımından otomobil, otobüs, kamyon, tır, traktör vb. araç türüne göre sınırlayıcı ayrımlar bulunmamaktadır.