Koruma kararına itiraz dilekçesi

Koruma tedbir kararına itiraz nereye yapılır?

Uzaklaştırma kararına itiraz için öngörülen süre 2 haftadır. Bu süre, kararın ilgilisine tefhim veya tebliğinden itibaren başlamaktadır. Bu süre içerisinde kararı alan Aile Mahkemesine yazılı olarak itirazda bulunulması gerekir.

Koruma kararı nasıl kaldırılır?

Kolluk amiri evrakı en geç kararın alındığı tarihi takip eden ilk işgünü içinde mülkî amirin onayına sunar. Mülkî amir tarafından 48(kırk sekiz) saat içinde onaylanmayan tedbirler kendiliğinden kalkar.

Koruma kararı karşı tarafa nasıl bildirilir?

6284 sayılı Kanun'a İlişkin Uygulama Yönetmeliğinin 31.maddesinde “Tedbir kararı, kararı veren merci tarafından korunan kişiye ve şiddet uygulayana tefhim veya tebliğ edilir.” denilmektedir. Bu bağlamda koruma kararının sözlü olarak veya tebligat suretiyle bildirilmesi mümkündür.

Uzaklaştırma kararı bitince ne olacak?

Ancak hakkında koruma kararı verilmiş olan kişi evden uzaklaştırma kararının uzatılması dilekçesi sunarak bu durumun devam etmesini sağlayabilir. Eğer böyle bir dilekçe verilmezse evden uzaklaştırma kararı bitince ne olur sorusuna verilecek olan cevap tedbirin kendiliğinden sona ereceği olur.

Itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

İtiraz dilekçesinin yazımı Teknik bir konudur. Tebliğ edilen evrakta yazılı İtiraz Merciine yazılır….İtiraz Dilekçesinde Bulunması Gerekli Bilgiler şöyledir;

  1. İtiraz edilecek mercii.
  2. İtiraz Edenin Adı, Soyadı, T.C. Kimlik Numarası
  3. İtiraz Edenin Adresi.
  4. İtiraz Konusu.
  5. İtiraz Sebepleri.
  6. Deliller (Varsa)
  7. Sonuç ve Talep.
  8. Tarih.

Evden uzaklaştırma nasıl kaldırılır?

Hakkında evden uzaklaştırma kararı alınan kişi, evden uzaklaştırma kararının hatalı olduğunu düşünüyorsa, evden uzaklaştırma kararının iptali için bu kararın kendisine tefhim veya tebliğ tarihinden itibaren iki hafta içinde kararı veren aile mahkemesine itiraz etmesi gerekmektedir.

Yaklaşmama kararı nasıl alınır?

Uzaklaştırma Kararı Çıkarmak İçin Başvuru Nasıl Yapılır Uzaklaştırma kararı karakol, ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi), Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Aile Mahkemesine başvurularak talep edilebilir. Uzaklaştırma talebi başvurusu dilekçe ile yapılır. Dilekçe davacı, davalı, adres ve konu bilgileri yer almalıdır.