Konyadan nasıl yazılır

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Konyaya şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Konya'ya şeklinde olmalıdır.

Konyalı ayrılır mı?

UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin …

Deki nasıl yazılır?

bitişik yazılır demek önceki kelimeye bitişik yazılması anlamına gelir, sonrakine değil. ama yer (ordaki), sahiplik (onunki), zaman (deminki) vb. bildiren -ki bitişik yazılır, bağlaç olan ki ise ayrı yazılır.

Ali’den nasıl yazılır?

Özel isimlerin, i, e, de, den, in, le, ce ekleri getirilince kesme işareti kullanılır. Örnekler: Ali'yi, Ali'ye, Ali'de, Ali'den, Ali'nin, Ali'yle, Ali'ce gibi.

Hiçte kelimesi nasıl yazılır?

Bu bağlamda kelimenin nasıl yazıldığı hakkında bir takım araştırmalar yapılmaktadır. Hiçte ifadesinin doğru yazımı hiç de şeklindedir.

Türkiye’de de nasıl yazılır?

Normalde türemiş sözcüklere getirilen ekler birleşik yazılıyor, “Türkiye” de “Türk” sözcüğünden türemiş bir sözcük. Bana göre “Türkiyede” olarak yazılması lazım ancak çoğu yerde görüyorum ki Türkiye'de şeklinde yazılıyor.

Şehir ekleri nasıl yazılır?

Şehir ve ülke isimlerine gelen yapım ekleri de kesme işareti ile ayılır. – Bu yaz Londra'ya gideceğim için çok heyecanlıyım. – Babam her yıl Bursa'ya birkaç kere gider. Hayvanlara verilen özel isimlere yapım eki getirildiğinde kesme işareti kullanılır.

Deki nasıl yazılır TDK?

Doğru kullanımı Türkiye'deki şeklinde olmalıdır.