Kolay ıspanak böreği tarifi

Ev yapımı börek hamuru nasıl yapılır?

5 su bardağı unu derin bir yoğurtma kabına alın. Üstüne yumurta, tuz, mayayı ilave ederek suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Gerekirse yarım bardak unu da ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Gerekirse unu tezgaha serperek toparlayın.

Ispanak böreğinin hamuruna ne konur?

Kolay El Açması Ispanaklı Börek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 5 su bardağı un.
  2. Yarım tatlı kaşığı sirke.
  3. 1 yumurta.
  4. 1 kahve fincanı sıvı yağ
  5. 1 tatlı kaşığı tuz.
  6. Su (azar azar eklenecek yaklaşık 2 su bardağı)

Feb 14, 2015

Mayasiz börek hamuru nasıl yapılır?

Mayasız El Açması Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un ve tuz yoğurma kabına alınır.
  2. Su azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
  3. Üzeri kapatılarak iç harç hazırlanana kadar dinlendirilir.
  4. Tavaya kıyma alınır ve pişirilir.
  5. Soğan kıyılarak eklenir.
  6. Yumuşayana kadar pişirilir ve ocak kapatılır.

Ispanaklı peynirli börek nasıl yapılır?

Ispanak güzelce yıkandıktan sonra ince ince doğruyoruz. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyip 2-3 dakika ovalıyoruz. Soğanı yemeklik doğuruyoruz ve çiğden koyup karıştırıyoruz. Karabiber, pulbiber, yağ ve peyniri ekleyip karıştırıyoruz.

Tepsi böreği hamuru nasıl yapılır?

Derin bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı, ve 1 yumurtayı karıştırıyoruz. Karışıma 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karışımı pürüzsüz olana kadar iyice karıştırıyoruz. 800 – 900 gr Unu ekleyip kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.

Böreklik yufka hamuru nasıl yapılır?

Böreklik Yufka Nasıl Yapılır?

  1. Unu bir kaba eleyin. Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, karbonat ve sirkeyi çırpma teli ile çırpın.
  2. Unun ortasını havuz gibi açın. …
  3. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 20 dakika bekletin.
  4. Bezelere ayırın.

May 10, 2021

Böreklik hamurun içine ne konur?

Önce yumurta maya ve tuzu iyice karıştırıyoruz. Sonra süt sıvı yağ aldığı kadar un ekliyoruz. İyice yoğuruyoruz, kulak memesi kıvamına getiriyoruz. Bu hamuru ister poğaça ister börek olarak kullanabilirsiniz.