Kolay mıhlama tarifi

2 kişilik kuymak nasıl yapılır?

2 Kişilik Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir sahanda tereyağını orta ateşte eritin.
  2. Tuz ve mısır ununu ekleyip tahta kaşık ile yaklaşık 5 dakika sürekli karıştırarak kavurun.
  3. Mısır unu renk alınca suyu karıştırarak 3 seferde ekleyin.
  4. Altını kısıp peyniri iri parçalar halinde ekleyin.

Güzel mıhlama nasıl yapılır?

Mıhlama Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

  1. Önce tereyağını tavada eritelim kızarmasını beklemeden mısır ununu ekleyelim.
  2. Göz göz olduktan sonra suyu ekleyelim.
  3. Topaklanma geçtikten sonra peynirleri dökelim ve hızlıca karıştıralım.
  4. Topaklanmasın diye kaşıkla ezelim.
  5. Az miktarda tuz koyalım.
  6. Servise hazır.

Dec 3, 2557 BE

Peynir Kuymagi nasil yapilir?

Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
  2. Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. …
  3. Suyu çekene dek kavurun ve suyu iyice ektikten sonra içine kolot peynirini ilave edin.
  4. Peynir tamamen eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun.

Mıhlama hangi peynirle olur?

MIHLAMA HANGİ PEYNİR İLE YAPILIR? Mıhlama yapımında genellikle çeçil peyniri kullanılır. Eğer çeçil peyniri yoksa; Trabzon köy peyniri, kolot peyniri, telli peynir veya kaşar peyniri de kullanılmaktadır.

Kişilik kuymak nasıl yapılır?

Tek Kişilik Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı bir tavada eritiyoruz. İçine mısır ununu koyup kavuruyoruz.
  2. Kavurma işlemi bitince suyunu koyuyoruz. …
  3. Tuzunu ilave edip kuymağın üstü fokurdamaya başlayınca peynirlerini de ilave edip içine kaşıkla yayıyoruz.
  4. Biraz daha fokurdatıyoruz.

Nov 17, 2557 BE

Kolay kuymak nasıl yapılır?

Kuymak tarifi Nasıl yapılır?

  1. Tereyağını kısık ateşte eritin.
  2. Üzerine yavaşça mısır unu ekleyip tahta kaşık ile unu kavurun.
  3. Mısır unu renklenince suyu ekleyin.
  4. Kaynayan suda şişen mısır ununun üzerine tel Trabzon peyniri ekleyin.
  5. Mıhlamayı arada karıştırarak kısık ateşte pişirin.

Kuymak suyu sıcak mı soğuk mu?

Kuymak sıcak suyla mi yapılır? Trabzon usulü kuymakta, yağ kendini bırakmaya başlayınca iki bardak soğuk su ilave edilir. Mıhlamaya su katılırken de karıştırmaya devam edilerek su ve diğer malzemelerin iyice birbirine geçmesi ve iyi bir kıvam oluşması sağlanır.