Kestane nasıl ekilir

Kestane hangi ayda Çimlendirilir?

Kestane fidanlarının ekim işlemleri ise ağacın yaprak döküm dönemi olan Aralık ayının ortasından itibaren yaklaşık olarak Nisan ayının ortasına kadar dikim yapılması uygun olacaktır.

Kestane ağacı nasıl toprakta yetişir?

Kestaneler gevşek ve geçirgen yapılı topraklarda yetişir. Ağır ve killi topraklarda hastalanma olasılığı bulunmaktadır. Çukur vadilerde ise kestanelikler kurulmamalıdır. Bunlar dışında kestane ağaçları dikim aralığı 10-12 m'dir.

Kestane ağacı ne zaman dikilir?

Aşılı açık kök kestane fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının sonhaftasına kadar dikilebilmektedir.

Kestane fidanı nasıl bakılır?

Kestane Fidanı Bakımı Kestane ağacının sulamasının yapılması gerekir. Düzenli sulama yapılmadığı takdirde ağacın kuruması söz konusu olacaktır. Kestane ağacı 3 senelik bakımın ardından ürün vermektedir. Ayrıca kestane ağacının köklerine vitamin desteği için gübre vermek gerekir.

Kestane hangi mevsimde olur?

Kış akşamlarının vazgeçilmezi olan kestane; yetiştirilmesi, toplanması oldukça zor bir meyvedir. Yemesi ve tadı oldukça güzeldir ayrıca vücut için de pek çok yararı bulunmaktadır. Kestane ağaçlarda sonbaharın başlarında olgunlaşmaya başlamaktadır. Ekim ve kasım aylarında ise kestane meyvesinin hasadı yapılmaktadır.

Kestane fidanı nereden temin edilir?

Türkiye 'de birçok bölgenin ikliminde yetişen ışıklar kestane fidanı, fidandeposu.com adresinden temin edilebilmek mümkündür.

Kestane ağacı su ister mi?

Su yaşamın vazgeçilmezi bir unsurdur. Su olmadan çok çok yüksek verimlere sahip bir Kestane yetiştiriciliği yapmak zordur. Bakımın önemli unsurlarından birisi de sulamaktır, ayrıca ucuz da bir şey değildir. … Bu yüzden gereğinden fazla sulamak yerine bahçenizin, tarlanızın normal su ister hale gelmesi gerekmektedir.