Kestane faydaları ve zararları

Kestane tam bir lif, mineral, iyi yağ asitleri, vitamin, besleyici ve antioksidan madde deposudur. Kestane, lif zengini olduğu için diyabetin önlenmesinde ve yönetilmesinde çok etkilidir. Zira kestane gibi lifli yiyeceklerin glisemik endeksi düşüktür.Nov 21, 2017

Kestanenin zararları nelerdir?

Kestanenin zararları: Aşırı tüketimde hazımsızlık ve ishal gibi problemlere yol açmaktadır. Yüksek tansiyon ve diyabet hastaları, kestaneyi fazla tüketmekten kaçınmalıdır. Kestane damar sertliğine yol açtığı için, damar hastalığı olan kişilerin kesinlikle kullanmaması önerilir.

Kestane hangi organa iyi gelir?

İçerdiği antioksidanlar ile vücudun arındırılmasına yardım ederek mideye ve karaciğere iyi gelir. Zengin bir lif kaynağı olduğundan tokluk hissi ve organizmanın su dengesini sağlamada etkin rol oynar.

Kestane kimler yiyemez?

Kestane, fazla tüketildiğinde ishal ve hazımsızlık gibi sorunlara yol açar. Yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklara sahip olanlar; kestaneden uzak durmalılardır. Kestane, bu tür hastalıkları tetikler. Kestane, damar hastalığı olan kişilerin asla tüketmemesi gereken bir yiyecektir.

Kestanenin insan vücuduna faydaları nelerdir?

C vitamini içeriği ile kolesterol düşürücü etkisi vardır. Ayrıca kestanenin içinde bulunan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri kolesterol seviyesini olumlu yönde etkiler. Kestanenin içindeki ikincil bitki maddeleri yüksek bir antioksidan potansiyele sahiptir ve vücuttaki iltihaplanmayı önler.

Kestane şeker hastalığına zararlı mı?

Şeker, protein, yağ, sodyum ve potasyum içerir. Kestane birçok hastalığa karşı vücudu korur. … Karbonhidrat düzeyi yüksek olduğu için şeker hastalarına önerilmez.

Kestane kolesterolü yükseltir mı?

KOLESTEROLÜ DENGELEYİP KALP HASTALIKLARI RİSKİNİ AZALTIYOR LDL kolesterolü düşürür, kalbi koruyan HDL kolesterolü artırır. Kestane, kolesterolü dengelemede ve koroner kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur.

Domates hangi organa iyi gelir?

Domateste kalpte olduğu gibi dört odacık vardır ve kırmızı renklidir. Bütün araştırmalar domatesin kalp ve kan için faydalı olduğunu göstermiştir.