Kaşık helvası kastamonu

Kaşık Un helvası nasıl yapılır?

İlk önce şeker ve suyu bir tencereye alıp bir taşım kaynatıyoruz. Daha sonra margarin ve sıvı yağı teflon tencereye alıp margarin eriyince unu tencereye ekliyoruz. Un tamamen kavrulunca bir kepçe yardımı ile şerbeti azar azar ilave ediyoruz. Her döktüğümüz kepçeyi una yedirip daha sonra diğer kepçeyi döküyoruz.

Kastamonu helvası nasıl?

Saray Helvası (Kastamonu Çekme Helva) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağımızı tavaya koyup, eritelim.
  2. Ayrı bir tavada unumuzu koyalım.
  3. Boş bir şekilde unun rengi dönüp, kavruk koku çıkana kadar 10 dakika kadar kavuralım.
  4. Kavrulan unumuzu 1 su bardağı pudra şekerimizi ve vanilyamızı süzgece koyup eleyelim.

Kaşık Helvası hangi yörenin?

KAŞIK HELVASI (KASTAMONU)

Inebolu helvası nasıl yapılır?

İnebolu Kaşık Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tencereye alıyoruz. …
  2. İstediğimiz kıvama gelen yağa unu ekliyoruz. …
  3. Unu koyduktan sonra altını kısıyoruz. …
  4. Bu yaklaşık 15-20 dk sürüyor. …
  5. Şekeri yediriyoruz. 5 dk soğumasını bekliyoruz. …
  6. Kaşık şeklini veriyoruz ve tabağa yerleştiriyoruz.

Kuru Un helvası nasıl yapılır?

1,5 su bardağı un. 1 kahve fincanı pudra şekeri….Yapılışı:

  1. Tereyağımızı tavaya alıp eritiyoruz.
  2. Üzerine unumuzu ilave edip pembeleşene kadar orta ateşte devamlı karıştırarak kavuruyoruz.
  3. Ocaktan alıp pudra şekeri ve cevizi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  4. Bir tabağa ya da bir tepsiye boşaltıyoruz. …
  5. Donması için bekletiyoruz.

Tek kişilik Un helvası nasıl yapılır?

Tek Kişilik Un Helvası Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın.
  2. Unu ekleyip orta ateşte renk alana dek karıştırarak yaklaşık 8 dakika kavurun.
  3. Sıcak suyu ekleyip altını kısın. Kıvam alana dek karıştırın.
  4. Üzerine Algida Maraş Usulü Dondurma ile sıcak servis edin.

07-Jun-2021

Kastamonu Çekme Helva evde nasıl yapılır?

Kastamonu Çekme Helva Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu uygun bir tencereye alıp un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Biraz rengi dönünce eritilmiş yağı unun üstüne döküyoruz.
  3. 2-3 dakika daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
  4. 1 su bardağı pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz.