Katmer nasıl yapılır

Katmer hamuru nasıl yapılır?

Katmer / Gaziantep Nasıl Yapılır?

  1. Su ve tuzu geniş bir kaba alarak tuz tamamen eriyinceye kadar elinizle karıştırın.
  2. Üzerine unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamuru sekiz eşit bezeye ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve bir gün dinlendirin.

Katmer yapılışı nasıl olur?

Yapması kolay, yemesi çok zevkli katmerimizin yapılışı.

  1. Yufkamızı alıyoruz, tam ortasına 25*25 cm lik alanı kaplayacak şekilde tereyağını sürüp üzerine fıstığımızı serpiyoruz.
  2. Sonra şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça sade kaymak koyuyoruz.
  3. Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlıyoruz.

Katmerin yumuşak olması için ne yapmalı?

Tel tel yumuşacık katmer tarifinin püf noktaları

  1. Hamurun yumuşacık kıvamda olması için önceden malzemelerin oda ısısında olmalıdır.
  2. Güzelce ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurulup ikiye ayrılır.
  3. Her iki açılan bezelere her yerine yedirerek yağlayıp, dolapta dinlendirilmelidir.

Tahinli katmer nasıl yapılır tarifi?

Sırasıyla maya, su, süt, şeker ve tuz eklenerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir. Yoğrulan hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır, mayalanan hamur 10 bezeye ayrılır. Bu arada tereyağı eritilerek tahin ile karıştırılır. Daha sonra bezeler tek tek açılıp aralarına tahinli karışım sürülüp rulo yapılır.

Evde mayalı katmer nasıl yapılır?

Mayalı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına ılık süt, su ve mayayı koyalım.
  2. Ardından yağı, 1 kilo unu ve tuzu ekleyelim.
  3. Hepsini güzelce yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurun üstünü kapatıp 45 dakika mayalandıralım.
  5. Elimizi yağlayarak 13 beze yapın.

Katmer hamuruna yoğurt konur mu?

Katmer Tarifi Nasıl Yapılır? Önce süt yoğurt tuz maya bir kapta karıştırılır. Üzerine alabildiği kadar un ilave edilir. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Katmer hamuruna maya konur mu?

Mayalı katmer yapımı için; derin bir kap içine 1 su bardağı ılık süt dökün. Üzerine 1 çay kaşığı instant kuru maya ve 1 buçuk çay kaşığı tuz koyup, karıştırın. Ardından 3 su bardağına yakın unu azar azar ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.