Kabak çekirdeği ekimi nasıl yapılır

Kullanılan çeşidin dikine büyüme göstermesi veya yayılıcı gelişme göstermesi dikkate alınarak tohumlar 60×60 cm, 70×70 cm veya 80×80 cm aralıklarla açılmış olan ocaklara ekilir. Mibzerle ekimde 600-700 g/da, elle ekimde 1-1,5 kg/da tohum kullanılır. gerek duyulmaz.

1 dönüm tarladan ne kadar kabak çekirdeği çıkar?

Hasat yapılan bölgelerde bir dönüm araziden yaklaşık 60 kilogram ürün elde ediyoruz.

Kabak çekirdeği ekimi ne zaman yapılır?

Tohum çimlenmesi ve gelişmesi için iyi bir tohum yatağı hazırlanması gerekir. Tohum, için bir önceki yıl üretilen çekirdeğin dolgun, iri taneli ve üzeri deforme olmamış olanı seçilir. Ekime mayıs ayının ilk haftası başlanıp, toprak sıcaklığının 10-12 C olduğu zaman yapılır.

Kabak çekirdeği kaç günde bir sulanır?

Sulama meyve hasat iriliğini tamamlayana kadar 2-3 hafta aralıklarla yapılır.Hasata 1 ay kala sulama işlemi bitirilir.

Kabak çekirdeği nasıl Filizlendirilir?

işlenmiş toprağa kabak tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 3 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Çerezlik kabak çekirdeği dönüme ne kadar verir?

Bu sayede çekirdekler daha çabuk meyve etinden ayrılır.Çekirdek hasatı makina ile ya da el ile yapılır.Bitki başına 2-4 kg dekar verimi 5-8 ton kabak hasatı yapabilir.Dekar başına çerezlik kabak çekirdeği verimi sulak arazilerde 110-120 kg kurak arazilerde 75-80 kg ürün hasat edilir.

Kabak dönüme ne kadar verir?

Yazlık kabak çeşitlerinden ortalama olarak dekardan 40-50 kg, kışlık kabak çeşitlerinden ise 30-50 kg arasında tohum alınabilir. Kışlık bal ve kestane kabaklarında ise verim daha yüksektir. Dekardan yaklaşık – ton arasında kabak ürünü hasat edilir.

Kabak tohumu kaç günde çıkar?

Kabak Tohumu Kaç Günde Çimlenir? Kabak tohumu doğru koşullarda çimlendirme işlemi uygulandığında bir hafta içinde çimlenmeye başlamaktadır. Çimlenme için gereken süre 10 güne kadar uzayabilir.