Kabak nasıl budanır

Kabak kac gunde Sulanir?

Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralıklarla ve mümkünse 3-4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalıdır. Kabaklarda susuzluk sabah ve akşam saatlerinde yapraklarının anormal olarak pörsüyüp aşağıya doğru sarkmaları ile kolayca anlaşılır.

Kabak ne zaman meyve verir?

Gölgeli ve ağaç altlarında kabak yetiştiriciliği yapılmaz. Gölgeli yerlerde bitki hem narin bir yapı kazanır hemde bitki üzerinde dişi çiçek oluşturma ve meyve bağlama oranı azalır, verim düşer. Kabaklarda vegetasyon süresi yazlık çeşitlerde yaklaşık 100, kışlık çeşitlerde ise 180-200 gündür.

Kabak üretimi nasıl yapılır?

Uygun ortamda yetiştirilen yazlık kabak fideleri, 60-80 cm sıra arası ve 50-60 cm sıra üzeri mesafe korunarak ocaklara dikiliyor. Eğer tohumla yetiştiricilik yapılacaksa 60-80 cm sıra üzeri aralıkla tohum ekiliyor. Her ocağa 2-4 adet tohum verilmesi yeterli oluyor. Yazlık kabaklar, tekli masura şeklinde yetiştiriliyor.

Kabak çok sulanır mı?

Kabak tohumları nemli kalacak şekilde sulanmalıdır. Fakat aşırı sulama yapılması durumunda çürüme oluşacaktır. Bitkinin sulama zamanını anlayabilmek için sabah ya da akşamüzerinde yaprakların durumuna bakılması gerekir.

Kabak suyu sever mi?

Kabak meyveleri hızlı gelişim gösterdikleri için sulamayı sık aralıklarla yapmak bitki gelişimi ve verimi üzerinde olumlu etki göstermektedir. Kabak yetiştiriciliğinde susuzluk kolayca anlaşılabilir bu yüzden yaprakları pörsümeden bitkiye sulama yapılması gerekmektedir.

Balkabağı kaç günde bir sulanmalı?

İşte bu dönemlerde ki bu genelde haftada 1 defaya denk gelecektir sulamanız gerekecektir. Sulamanın fazla olması bitkide kök çürüklüğü ve çiçeklenmede gecikme olarak size geri dönecektir. Buraya kadar herşeyi doğru yaptıysak, artık bitkimizde çiçeklenme başlamıştır.

Kabak fidesi kaç günde meyve verir?

Gölgeli yerlerde bitki hem narin bir yapı kazanır hemde bitki üzerinde dişi çiçek oluşturma ve meyve bağlama oranı azalır, verim düşer. Kabaklarda vegetasyon süresi yazlık çeşitlerde yaklaşık 100, kışlık çeşitlerde ise 180-200 gündür.