Iş kazası tutanak formu örneği

İş kazası tutanağı nasıl hazırlanır?

İş kazası tutanağında kaza sonucu işçide uzuv kaybı olup olmadığının belirtilmesi de gerekmektedir. İş kazasına sebep olan araç gereçler de belirtilmeli bu şekilde olayın somutlaştırılması sağlanmalıdır. Varsa kazanın meydana geldiği yere dair plan, kroki veya fotoğraflar tutanağa ek olarak eklenmelidir.

İş kazası formunu kim doldurur?

İş Kazası Bildirim Formu kim tarafından doldurulmalı? Kazanın gerçekleştiği işyerindeki Sendika Baştemsilcisi veya onun yetki verdiği bir Temsilci tarafından doldurulmalı.

İş kazası Tutanagini nereden alabilirim?

Ayrıca kaza tespit tutanağı için polis ya da jandarma çağırmaya gerek yoktur. Her sigortalı araçta bulunması şart olan kaza tespit tutanağı, zorunlu trafik sigortası yaptırılan sigorta şirketi tarafından poliçeyle birlikte verilmektedir. Bunun yanı sıra kaza tespit tutanağı dışardan da alınabilir.

İş kazası tutanağı tutulmazsa ne olur?

Eğer iş kazası tutanağı tutulmaz ve bildirim yapılmaz yani olay ört bas edilmeye çalışılırsa kazaya uğrayan işçi veya yakınları tarafından iş kazası davası mahkemelerine açılmalıdır. … SGK da davaya müdahil olmakta ve tutanak tutulmadığı için işverene idari para cezası kesmektedir.

Iş yerinde tutanak nasıl tutulur?

Tutanak nedir?

  1. Tutanaklar, tarih ve saatle başlar, yine tarih ve saatle biter.
  2. Tutanaklarda mümkünse 2 şahit (2 yoksa 1 de olur)
  3. Tutanaklar kağıdı temiz olmalı, yazılarda silinti veya kazıntı olmamalıdır.
  4. Tutanaklarda kağıdın sadece bir yüzüne yazı yazılır. …
  5. Tutanaklar, aynı kalemle ve aynı kişi tarafında yazılmalıdır.

Tutanak nasıl işleme konur?

Tutanak düzenlenirken kâğıdın yazı alanına (üst, alt, sağ ve sol kenarlardan 2,5 cm) uygun boşluk bırakılır. Yazı alanının en üstüne ortaya gelecek şekilde “TUTANAK” ifadesi yazılır. Metnin bitiminden itibaren imza için uygun boşluk (2- 4 aralık) bırakılır. Tutanak, en az iki kişi tarafından düzenlenir.

İş kazasinda kayit ve bildirimi kim yapar?

İşveren iş kazası bildirimini kazanın meydana geldiği günden sonraki üç iş günü içerisinde kuruma bildirmeli ve kolluğa derhal haber vermelidir. Aynı kanun kapsamında muhtar veya kendi ad ve hesabına çalışan kimseler ise iş kazası bildirimini kendileri yapmalıdırlar.