Istiridye mantarı yetişme koşulları

İstiridye mantarı hangi şartlarda yetişir?

Evde yetiştirilmesine imkan olmayan istiridye mantarı serin, gölgelik, bol oksijenli alanlarda yetişir. Bu nedenler kavak ağaçlarının köklerinde bulunmaktadır. İstiridye mantarı kompostu nedir, nasıl oluşur? Mantarın doğada yetiştiği kavak ve kayın ağacının oluştuğu ortamda kompost denilen ortam oluşur.

İstiridye mantarı yetiştirmek için neler gerekli?

İstiridye mantarını yetiştirmek için Kapalı izolasyonu olan yâda mantar üretimi için özel kurulan mantar seraları veya çadırlarda üretim yapabilirsiniz. Mantar üretim hanelerinde klima, havalandırma, nemlendirme, aydınlatma gibi üretim ekipmanları gereklidir. Yani mantarın doğal ortamını oluşturulması gerekir.

İstiridye mantarı kimler alır?

İstiridye Mantarını Kimlere Satabilirim ?

  • Mantar Toptancıları
  • Pazar Tezgahları, Organik Pazarlar.
  • Şarküteri ve Organik Ürün Satan Dükkanlar.
  • Paketli Olarak Marketler.
  • Restaurantlar, Oteller.
  • Perakende Olarak Kendiniz.
  • İnternet Üzerinden.

Apr 10, 2017

Mantarların yetişmesi için uygun ortam nasıl olmalıdır?

Bahar aylarında hava bazen sıcak bazen de soğuk olabilmektedir. Kuluçkadan çıkan mantarın yapraklarının büyümesi için nemli ve serin havaya ihtiyacı vardır. Her mantar türünde farklı olmak üzere mantarlar 2-20 derece sıcaklık arasında büyürler.

İstiridye mantarı para kazandırır mı?

İstiridye mantarı yetiştiriciliği oldukça kârlıdır. 100 metrekarelik bir alana yapacağınız 10.000 TL'lik yatırım ile bir ay içerisinde 12.000-15.000 TL arası bir kazanç sağlayabilirsiniz. Yatırım masrafını ilk ayda kazandıktan sonra diğer aylar daha rahat üretim yapabilir ve kâr elde edebilirsiniz.

İstiridye mantarı kaç günde bir sulanır?

İstiridye mantarı genellikle uygun ortam sağlandığı zaman 5-15 gün içinde yetiştirilir. İstiridye Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? İstiridye tohumu, 3 günde bir bolca sulanarak mantarların sağlıklı büyümesi sağlanabilir.

En kolay istiridye mantarı nasıl yetiştirilir?

Kütüğün üstüne belirli aralıklarla 5 cm derinliğinde delikler açın. Kütüğünüz yeni kesilmiş bir ağaçtansa nemi yeterlidir ancak kuru bir kütükse nemlenmesi için suda bekletebilirsiniz. Açtığınız deliklere saman çöpüne sarılmış istiridye mantarı tohumlarını yerleştirin ve ortalama 20 gün kadar bekleyin.